najdugovječnija glazbena nagrada

30 godina od prve dodjele nagrada emisije 'Music Pub' Zlatka Turkalja Turkija

03.01.2022 u 15:41

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 3. siječnja 2022. godine na Drugome programu Hrvatskoga radija počinje proglašenje dobitnika nagrade 'Music pub', najdugovječnije domaće godišnje glazbene nagrade, koja je ustanovljena još 1992. godine

Prestižna nagrada 'Music pub' tradicionalno se dodjeljuje već trideseti put i to početkom godine u istoimenoj emisiji legendarnog autora i voditelja Zlatka Turkalja Turkija, stoji u najavi.

Prilikom odabira najboljih u svakoj kategoriji, najvažniji kriteriji su prezentacija na Drugom programu Hrvatskoga radija, HRT-u, zatim diskografska aktivnost, uspjeh na službenoj top listi Hrvatskoga radija, te koncertni i festivalski nastupi. U ponedjeljak 3. siječnja Turki otkriva dobitnike u kategorijama: Pjevačica godine, Pjevač godine, Pjesma godine, Kantautor godine i Album 2021.

Nagrade za preostale kategorije: Grupa godine, Hit godine, te nagrade Moj prvi Music pub za mlade glazbene snage bit će dodijeljene u idućoj emisiji, 10. siječnja. Od 2016. godine nagrada za za najboljeg pjevača nosi naziv Oliver, a od 2017. godine nagrada za najbolju pjevačicu Music Puba nosi naziv Tereza.