INDIE HEROINA

Zola Jesus stiže u Zagreb 6. travnja

13.03.2012 u 14:48

Bionic
Reading

Hvaljena američka indie heroina Zola Jesus započinje europsku turneju u sklopu koje će nastupiti i u Zagrebu 6. travnja

Turneja na kojoj će promovirati svoj aktualni, hvaljeni album 'Conatus’ započinje 28. ožujka u Kopenhagenu i traje do 13. travnja. Tijekom turneje Zola Jesus će nastupati u Danskoj, Švedskoj, Finskoj, Latviji, Poljskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Švicarskoj te Francuskoj, nakon čega se seli na druge kontinente. Hrvatski nastup održat će se u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture u petak, 6. travnja.

Ovih dana Zola Jesus se nalazi na jednom od najuglednijih festivala na svijetu – SXSW u Austinu (Teksas) – gdje će sutra održati poseban nastup u klubu Elysium. Pozivnica na SXSW potvrda je iznimnog ugleda koji Zola uživa u svijetu glazbe, mode i umjetnosti. Dosad je nastupala kao predgrupa za Fever Ray i The XX, gostovala na posljednjem albumu electro-pop sastava M83, no jedna od najzanimljivijih suradnji je ona sa slavnim kultnim režiserom Davidom Lynchom koji je na svoje inzistiranje remiksirao njezinu pjesmu ‘In Your Nature’ s albuma ‘Conatus’. Mada ne voli previše remikseve, sama priznaje da je ponuda Davida Lyncha nešto što se jednostavno ne odbija.
Ova multitalentirana umjetnica, osim specifičnog glazbenog izričaja u kojem kombinira i producira elektroniku s indie, goth i pop utjecajima, često se pojavljuje i u modnim magazinima poput Modzika, a tekstove o njoj objavljivali su Wall Street Journal, New York Times, Rolling Stone, NME i mnogi drugi.

Ulaznice za koncert po cijeni od 70 kn mogu se kupiti na službenim prodajnim mjestima:
Rockmark, Berislavićeva 13
Tvornica kulture, Šubićeva 2
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Dancing Bear CD Shop, Gundulićeva 7
Dirty Old Shop, Tratinska 22.

Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kn.

Zola Jesus