PRESELJENJE U ŠVICARSKU

Životna prekretnica Leonarde i Zvonimira Bobana

04.07.2016 u 09:11

Bionic
Reading

Nakon što je Zvonimir Boban početkom svibnja proglašen drugim čovjekom FIFA-e, odnosno savjetnikom predsjednika Međunarodne nogometne federacije Giannija Infantina, preseljenje obitelji Boban u Švicarsku neminovno je. Naime, Zvone svoju funkciju ne može vršiti iz Hrvatske, pa će supružnicima i njihovoj djeci od sredine kolovoza novi dom biti u Zürichu

Ovo ljeto za Leonardu i Zvonimira Bobana (47)  znači veliku prekretnicu u njihovu životu. Naime, cijela obitelj zbog Zvonina novog poslovnog angažmana seli u Švicarsku, točnije u Zurich gdje su posljednjih mjesec dana tražili odgovarajući stan za veliku obitelj. Naime, u Zurichu je sjedište Međunarodne nogometne federacije gdje je odnedavno i Zvonino novo radno mjesto.

U javnosti su se posljednji put skupa pojavili u ožujku na posljednjem
ispraćaju Jakova Bienenfelda na zagrebačkom groblju Mirogoj

Boban je nekoliko godina bio komentator RAI Sporta što je iziskivalo njegove česta putovanja u Milano, no zbog nove funkcije savjetnika predsjednika FIFA-e koja od njega zahtijeva i stalan boravak u Zurichu, obitelj Boban novu adresu imat će u Švicarskoj.



S obzirom na to da školska godina u školama u Zurichu počinje sredinom kolovoza, obitelji Boban tada počinje i život u novoj zemlji.

Kako doznajemo, Lea i Zvone djecu blizance Martu i Rafaela te starijeg Gabrijela narednih će tjedana upisati u školu u Zurichu, a onda će na kraći ljetni odmor na Jadranu koji već godinama provode na svom brodu. Ovo neće biti prvi put da ih Zvonina karijera vodi izvan granica Hrvatske. Više od deset godina, od 1991. do 2002., živjeli su u Italiji, točnije u Milanu gdje je Boban bio velika nogometna zvijezda. I dan danas uživa poseban status u Italiji.


Zvonimir i Leonarda Boban snimljeni 2004. na svečanom proglašenju sportaša godine

Lea i Zvone u braku dugom 22 godine usvojili su četvero djece, 19-godišnju Mariju, 14-godišnjeg Gabrijela, 10-godišnje blizance Martu i Rafaela, a svoje jedino biološko dijete kćer Ružu dobili su u studenom 2009. U njihovom bračnom stažu bilo je uspona i padova, no uvijek su sve svoje nesuglasice uspjeli sačuvati podalje od javnosti.


Leonarda Boban i najstarija kći Marija, snimljene prije 10 godina

Posljednje godine zbog zdravstvenih problema Leonardi nisu bile nimalo lake, no jedan nov početak u novoj zemlji zasigurno će donijeti osvježenje u obitelj.


Leonarda sa sinom Gabrijelom i kćeri Ružom

424412,408405 ,405824 ,401641