OLGA PAKALOVIĆ

'Život me iznenadio i više nego što sam mislila da hoće'

07.11.2015 u 10:37

  • +14

Poznati na premijeri predstave Bella Figura

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Nakon više od dvije godine pauze koja je uslijedila nakon rođenja kćeri Gale u kolovozu 2013, jedna od najcjenjenijih hrvatskih glumica Olga Pakalović vratila se na kazališne daske ulogom u predstavi 'Bella Figura' slavne francuske dramatičarke Yasmine Reze u režiji Borisa Liješevića. O tome kako danas izgleda njezina svakodnevica u kojoj je na prvom mjestu dvogodišnja Gala te o životnim iznenađenjima, popričali smo s hrvatskom Audrey Hepburn

Dva dana prije svog 37. rođendana Olga Pakalović vratila se tamo gdje smo je upoznali kao jednu od posebnih žena hrvatskog glumišta. Više od dvije godine bila je posvećena kćeri koja je, kaže, izmijenila njezin život iz temelja.

Ulogom u predstavi 'Bella Figura' čija se premijera dogodila sinoć u zagrebačkom HNK, podsjetila je koliko nam je nedostajala jer ta linija ljepote koja se provlači kroz svaki njezin pokret na sceni i izgovorenu rečenicu, izdvaja je iz prosječnosti u kojoj je danas termin 'bella figura' učestala pojava. Za Olgu ono najvažnije događa se između redaka, kako u ovoj predstavi, tako i na životnoj pozornici.

'Yasmina Reza bila je izazov ponajviše jer njezin tekst ne donosi nikakvu situaciju, sve u njemu je rečeno između redaka, sve je u odnosima ljudi koji kliknu ili ne kliknu, u pauzama i neizgovorenim rečenicama i pogledima. Tu je obična situacija najspecijalnija situacija, priča Olga. Koliko joj se puta u životu dogodilo da izgubi kontrolu nad sobom i razotkrije svoje slabosti kad se najmanje nada, poput likova Yasmine Reze sinoć na sceni?

'Sad se ne mogu sjetiti kad i kako, ali znam da je bilo i toga. Možda izgledam kao žena koja uvijek ima sve pod kontrolom, ali nemojte se s time zavarati', iskrena je Olga. Povratak poslu nije bilo lagan i prilagodba još traje.

'Neobično je, polako provjeravam teren, balansiram jer kući imam jedan dio života koji je prevagnuo i koji je najvažniji. Umornija sam, ali ispunjenija, cjelovitija i opuštenija', govori Olga. Ima tu i trenutaka praznine, objašnjava, svega onog s čime se suočava žena na svom životnom putu. Dvogodišnju Galu, koju je Olga dobila u danas okončanom braku s Marokancem Samiom Bergamaneom, dok je mama na poslu čuva dadilja. Zasad je balans između djeteta i kazališta pothvat s kojim se glumica uspješpno uhvatila u koštac.

'Život me iznenadio i više nego što sam mislila da hoće. Sad čovjek skuplja razne propuste i pogreške, ali i dobiva ogromno iskustvo i zrelost ako joj dopustiš da se dogodi. Danas sam sretna, ali mogla bih biti i više', iskrena je glumica.


Olga u društvu kolega iz predstave 'Bella Figura' Lane Barić i Dušana Bućana