NEOBIČNA IZLOŽBA

Žerine tenisice u etnografskom muzeju

03.05.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Frontman Crvene jabuke u Etnografski muzej u Zagrebu donio je zanimljiv eksponat, svoj zaštitni znak – slavne 'starke'

Popularni pjevač našao je vremena da svojom malom, ali vrijednom donacijom upotpuni izložbu Idemo na pivo! Etnografskog muzeja i Karlovačke pivovare, koja je partner izložbe. Tenisice je predao autorici izložbe, kustosici Zvjezdani Antoš.

Žera je Etnografskom muzeju donirao svoje omiljene crvene tenisice, koje je nosio nastupajući na Karlovačko Live koncertima. 'Obožavam starke, skupljam ih već 33 godine i koliko god ih kod kuće imam, teško mi se od svakog para odvojiti. U ovima sam nastupao diljem Hrvatske i uz njih me vežu lijepe uspomene. No nekako ću ipak preživjeti do sredine srpnja bez njih. Kao veliki ljubitelj piva jako se veselim otvorenju ove izložbe i drago mi je što mogu na neki način njoj pridonijeti. Nadam se da će se i drugi ljubitelji piva biti spremni odvojiti od svog omiljenog pivskog predmeta na nekoliko mjeseci i učiniti ovu izložbu još boljom!'

Svi ljubitelji piva svoje omiljene predmete vezane uz pivo i kulturu konzumiranja piva mogu donijeti u Etnografski muzej svaki radni dan od 10 do 15 sati. Odabrani predmeti bit će izloženi u sklopu izložbe Idemo na pivo! koja se otvara 11. svibnja i traje do 15. srpnja. Uz svaki predmet bit će istaknuto ime i prezime donatora, a nakon završetka izložbe predmeti će biti vraćeni donatorima.