KSENIJA MARINKOVIĆ

'Zbog nezgodnog pada sve sam morala odraditi ležeći'

07.06.2016 u 06:53

Bionic
Reading

Na prošlotjednoj premijeri nove predstave Saše Anočića 'Detroit.hr' s Ninom Violić i Ksenijom Marinković u glavnim ulogama, malo tko je mogao naslutiti kalvariju koju je Ksenija prošla nekoliko dana prije premijere. Pad koji je doživjela žureći u gradu po kišnom vremenu rezultirao je strogim mirovanjem pa su i probe za novu predstavu morale biti čista improvizacija

Osmijehom i snagom duha protiv svih nevolja, moto je 50-godišnje zagrebačke glumice Ksenije Marinković koja se proteklih dana s jednom uspješno suočila i odnijela pobjedu. Naime, glumica je probe za svoju novu predstavu, komediju Novog teatra u gostima 'Detroit.hr', koja je premijerno izvedena u Lisinskom prošlog tjedna, zbog nezgodnog pada i ozljede noge morala odraditi u ležećem položaju. Na dan premijere ipak je uspjela stati na noge.

'Pala sam jednog kišnog dana, nogu nisam slomila, već natukla. Oteklina je bila velika, a ni bolovi nisu bili zanemarivi. Da ne bi bilo većih komplikacija, morala sam mirovati nekoliko dana. Na probama sam sjedila ili ležala, nekako smo morali odraditi posao i snašli smo se. Na premijeri sam bila kao nova', kroz smijeh će nepokolebljiva Ksenija kojoj je ovo bila jedna od najuzbudljvijih godina u glumačkoj karijeri.


Ksenija Marinković uz glumačke kolege iz predstave Ninu Violić, Živka Anočića i Borisa Miholjevića te redatelja Sašu Anočića

No umjesto odmora očekuje je radno ljeto. Trenutačno snima novi film redateljice Sare Hribar, a sprema se i za odlazak na filmski festival u Puli gdje je u utrci za nagradu film Zrinka Ogreste 'S one strane' u kojem je maestralno odglumila glavnu ulogu. A i na privatnom planu sve štima.

'Djeca su marljiva na fakultetu, daju se ispiti, tako da mama nema velikih briga na tom polju', šali se glumica.