IVANA ROŠČIĆ:

'Zbog majčine bolesti strahujem od pregleda'

15.01.2015 u 09:14

Bionic
Reading

Kazališna, filmska i televizijska glumica Ivana Roščić uključila se u humanitarnu akciju Sve za nju za pomoć ženama oboljelim od raka dojke te nam je u razgovoru za tportal otkrila svoje strahove vezane za tu opaku bolest, ali i progovorila o najljepšem trenutku koji je čeka ovoga proljeća – dolasku prinove

U wellnessu zagrebačkog hotela Sheraton ove se srijede održala humanitarna akcija Sve za nju za pomoć ženama oboljelim od raka dojke. Ondje je bila i naša uspješna glumica Ivana Roščić koja je ovom prilikom sebe, ali i druge podsjetila na važnost preventivnog pregleda.

'Što se tiče redovitog pregleda grudi, nisam odgovorna, a sve zbog vlastitog straha. Moja pokojna majka preminula je od raka, doduše ne od raka dojke. Sve druge preglede redovito obavljam, ali ovog se bojim. Bila sam jednom i onesvijestila sam se od straha. Uvijek si govorim 'sutra ću, sutra ću se naručiti'. Na ovaj način želim potaknuti sebe, ali i druge da shvatimo koliko je važan preventivni pregled. Strah se mora prevladati. Mislim da je svim ženama koje prolaze tu strahotu jako važna psihološka pomoć. Sama sam to prolazila s majkom i svaka riječ, svaki dodir i pažnja je bitna. Nijedan zdrav čovjek ne može razumjeti nekoga u tako teškoj bolesti', ispričala nam je glumica Ivana Roščić čija je majka preminula prije devet godina.

Budući da je lijepa glumica u šestom mjesecu trudnoće, kaže nam kako vjeruje da će joj to malo biće biti dovoljan razlog da se više brine o sebi te da će joj redoviti pregledi biti jedna od prvih stvari na popisu kada rodi.

'Ne mogu reći da se ne brinem o sebi. Trudim se jesti zdravo, unosim vitamine, puno se krećem. Pokušavam eliminirati stres. Mislim da je rak, uz neke preventivne kontrole često i pitanje sreće. Ali vjerujem da ću imati više razloga za brigu kada postanem mama', objašnjava nagrađivana članica zagrebačkog kazališta Gavella koja je u listopadu prošle godine izmijenila zavjete s dugogodišnjim dečkom, grafičkim dizajnerom Markom Balićem.

Tridesetšestogodišnja glumica kaže kako se neizmjerno veseli sinu, ali da ime još nisu odabrali. 'Čekamo dječaka, ali ime još nismo odabrali, to ćemo odlučiti kada se rodi. Jako strahujem od porođaja, posebno otkako sam sudjelovala u Rodinoj akciji o rodilištima i strašnim iskustvima iz njih. Svačiji je život važan, pa kada sam to pročitala, još me više uhvatio strah', govori nam glumica koja je zadnju predstavu, Frljićevu 'Mrzim istinu' odigrala prije mjesec dana. Iako je mislila da neće moći bez kazališnih dasaka, kaže kako uživa u novoj ulozi.

'Mislila sam da će mi biti šok kada prestanem s radom, ali nije. Sada se pripremam za promjene koje me čekaju i uživam. Čitam sve one knjige koje nisam stigla pročitati, ali o trudnoći još nisam pročitala ni jednu. Uzimat ću savjete u koracima i slušati svoj majčinski instinkt', objasnila je simpatična Ivana koju do dolaska prinove čeka još tri mjeseca.