U PULI

Zajedno obilježimo 20 godina festivala Art & Music

23.08.2013 u 14:40

Bionic
Reading

Vjerovatno najznačajniji regionalni festival posvećen neafirmiranim bendovima, Art & Music iz Pule, ove godine proslavlja 20 godina postojanja, a značajan jubilej bit će obilježen koncertima, objavljivanjem knjige 'Ajme & Majko – Art & Music festival 1993-2013.' i radionicama. 'Ajme & Majko' je inače naslov članka/izveštaja Zlatka Galla s četvrtog izdanja festivala Art & Music (1996. godine) za čuveni časopis Feral Tribune

Program počinje radionicama stripa i novinarstva koje će trajati od 24. do 27. kolovoza u Strip klubu Epidemija u Puli. Voditelji strip radionice su ilustratori i strip crtači Krešimir Certić Mish i Ivan Prlić. Voditelj novinarske radionice je Ante Perković, dugogodišnji novinar i trener novinarstva.

U utorak, 27. kolovoza u 19 sati, u Caffe baru Foška održat će se promocija knjige 'Ajme & Majko – Art & Music festival 1993-2013.

Koncepciju knjige najbolje objašnjava njen uvodnik


Dvadeset godina uzbrdo

Nema što se nije dogodilo Art&Music festivalu: o glavi su mu radili rat, biblijski potop, erupcije vulkana (na Islandu), zamor materijala (povremeno), manjak sredstava (uvijek), frakcijske borbe u žiriju (da, rock'n'roll je devedesetih toliko značio), prostor i vrijeme (nekad i zajedničkim snagama). Skoro da nema mjesta u Puli koje A&M kroz ova dva desetljeća nije označio svojim programima (Arena? To be announced, kako se to kaže u biznisu). Nema baš ni puno važnih bendova iz Hrvatske (i puno šire) koji se barem jednom nisu popeli na njegovu scenu od 1993. naovamo. Konačno, a to smo htjeli i pokazati ovom knjigom, nema što o Art&Musicu i njegovih 20 godina nije napisano i objavljeno. Imate obične vijesti, obične vijesti koje danas izgledaju neobično, nadrealne vijesti u kojima je sve pogrešno, starinske novinske izvještaje u kojima je sve točno, odlaske na festival koji završe ratnom reportažom, ispovijesti naručitelja ubojstva garažnog rock'n'rolla, neke od najboljih intervjua napisanih na znanim nam jezicima, dnevnike i nekrologe, komedije situacije i analize slučaja. I baš zato što se ovakve knjige ne rade o ovakvim festivalima, i baš zato što je nagib uspona opet narastao i baš zato što Sizifa više nitko ne pita kako mu je – javljamo svojima da nismo uzalud podmetnuli ruke pod taj kamen. Iz priloženog se vidi da ima i drugih koji tako misle. A vi – pročitajte, pa sami odlučite.

Nakon promocije knjige na mjestu gde je Art&Music festival i započeo, dakle istog dana, samo 20 godina kasnije, 27. kolovoza od 21.30 sati u Rock klubu Uljaniku Puli zasvirat će će dva pobjednika Art&Music festivala, i to Samoborci DIK O'BRAZ (pobjednici 1994. godine) i Repetitor iz Beograda (pobjednici 2007. godine).

Uz DIK O' BRAZ i Repetitor iste večeri svirat će i jake domaće snage Udav i Sake, te stari prijatelji festivala okupljeni u riječkom bendu Nairobi Wilkomen. Tijekom večeri svoje nove video radove promovirat će će pulske grupe Sake i Audio Remains

Ulaz je besplatan, a dress code je majica Art&Music festivala!

281017,279923,278764,275963