FINANCIRANJE NOVOG ALBUMA

Zagrebački Sane ponovo u kampanji Crowdfunding

23.10.2013 u 12:57

Bionic
Reading

Pionir crowdfundinga na Balkanu, zagrebački bend Sane priprema novi album sa 14 autorskih pjesma na engleskom jeziku koji namjeravaju financirati prikupljajući novac preko poznate stranice za prikupljanje financijskih sredstava Indiegogo

Ovo nije prvi put da se Sane odlučio na takvo što; prije dvije godine, dečki iz benda napravili su prvu balkansku uspješnu kampanju za album obrada 'Do not cover'. No taj album obrada poznatih svjetskih pjesama nikada nije službeno izašao, ali su obrade privukle pažnju publike, ali i samih originalnih izvođača. Tasmin Archer, čija je pjesma 'Sleeping Satellite' obrađena na spomenutom albumu, izjavila je u više intervjua kako je riječ o 'najboljoj obradi te pjesme otkad je original izašao'.

Osim uspješnih pjesama i spotova, od kojih treba izdvojiti 'Pelin i med' i 'Ostani', grupa Sane pobijedila je na međunarodnom natjecanju za najbolju obradu 'Someone like you,' kao i na regionalnom natjecanju Royal Music Festival u Crnoj Gori, među sedam bendova iz bivših republika.

Kako bi pomogla u sakupljanju novca, grupa je pokrenula i kampanju, u sklopu koje će izaći i motivacijski film u kojem, uz Sane, sudjeluju i Mila Elegović, Ivan Šarić, Stojan Matavulj, Lana Jurčević i Mile Kekin.

Sam album sadržavat će četrnaest dosad neobjavljenih pjesama, a prvi je album na engleskom koji grupa snima nakon petnaest godina, ne računajući neizdani 'Do not cover' iz 2012. Izvrsne kritike, publike i struke, koje su pratile prvi album mogle bi se ponoviti i ovoga puta, a tome u prilog ide i najavna pjesma 'Tic tac' čiji spot se već sada može pogledati na Youtubeu.

Sane - 'Tic Tac'