BRITNEY SPEARS:

'Zabavljam vas baš poput cirkusa'

05.12.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Britney se vratila! Novi album 'Circus' je u prodaji, a evo što je sama Britney ispričala novinarima tijekom prve promocije svojih novih pjesama

'Na ovom albumu radim jako dugo, oko godinu dana i jako sam uzbuđena zbog toga što sam ga konačno izdala', kaže Britney, i dodaje: 'Vrijeme je savršeno, taman oko mog rođendana. Ne mogu dočekati da ga podijelim sa svojim fanovima.'

Kakav je osjećaj bio nakon svega osvojiti tri MTV Video Music Awards ove godine?

Ići na VMA svake godine je uzbudljivo, jer to je jedna od najzabavnijih dodjela nagrada. I svakako najviše kul. Na kraju se svi najviše zabave. Nikad nisam osvojila VMA, pa tako nisam ništa očekivala. Pa kad sam osvojila čak tri nagrade, bila sam jako, jako iznenađena. Bila sam toliko uzbuđena da sam bila u šoku.

O čemu govori tvoj singl 'Womanizer'?

Pjesma je u osnovi o tipu koji ima nekoliko žena i ne može si pomoći. On je jednostavno seronja i nema problema s tim. U spotu koji sam snimila za tu pjesmu glumim hrpetinu različitih djevojaka, ali to je jedna cura koja glumi više likova. On ne shvaća da je to ista djevojka. To je kul pjesma, sviđa mi se jer daje poticaj djevojkama da budu svoje i ne prihvaćaju to što im rade muškarci. Neka bude jasna njihova pozicija.

Tko je smislio koncept spota?

Ja, jer sam htjela glumiti što više različitih likova. Volim snimati spotove u kojima mogu mijenjati izgled.

Tvoj novi album zove se 'Circus'...

Glavna pjesma na albumu, ona koju jako, jako volim zove se 'Circus' i zato sam htjela da tema cijelog albuma bude takva. Pjesma govori o meni kao zabavljačici, o tome što radim i što donosim u show, što je u osnovi poput cirkusa. Donosim kostime i zabavu, teatralne stvari kojima se ljudi dive, stvari koje na pozornici pričaju priču i navode ljude na to da žele još. Na mojim koncertima neće biti slonova, ali u neku ruku osjećaj je isti kao da ste u cirkusu – sjedite na rubu sjedala, uvijek želite znati što će se sljedeće dogoditi i nikad vam nije dosadno. To je osjećaj koji želim na svom koncertu.

Britney Spears 'Womanizer'

Kada bi usporedila 'Blackout' i 'Circus', što bi rekla?

'Circus' je manje mračan od 'Blackouta'. Puno pjesama koje sam tada snimala odražavale su moj prolazak kroz mračnu životnu fazu, ali ono što je jako zanimljivo jest da s tim materijalom nisam išla na turneju. Stoga ću neke od tih pjesama izvoditi na ovoj turneji. Uzbuđena sam jer će biti toliko novog materijala. Uzbuđena sam, ali to su dvije posve drugačije vibre – novi album je veseliji i više pop od 'Blackouta'. 'Blackout' je mračniji, riskantniji i urbaniji.

Koje su ti najdraže pjesme na albumu?

Jako volim 'Mannequin', to je zabavna pjesma. U osnovi, pjesma govori o tome kako je biti u vezi pa tu vezu prekinuti i nikada više ne biti s istom osobom. U pjesmi se ne kaže što je on to učinio, ali jasno je da je napravio nešto zbog čega ju je povrijedio, pa emocionalno pjesma odlazi na tu razinu i to se može osjetiti. Pjesma je duboka i kul.