AMATERSKI FILM U SLATINI

Za ovogodišnji SLAFF – tridesetak prijavljenih filmova

12.04.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Dokumentarnim filmom o prošlogodišnjem festivalu, a potom i amaterskim filmskim uratkom Francuskinje Julie Yare Zimmermann, studentice umjetničke akademije iz Francuske, večeras će u slatinskoj Srednjoj školi Marka Marulića početi trodnevni, drugi Slatinski amaterski filmski festival - SLAFF

U tri će dana biti prikazivani amaterski dokumentarni i igrani filmovi koje su snimali, režirali i montirali učenici osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske. Cilj festivala je popularizirati film, mladima prikazati drugu stranu filmskog stvaralaštva i podići kulturnu obrazovanost mladih. Zbog toga će, u sklopu događanja, biti održane i radionice o snimanju filma koje će voditi gosti s drugih srodnih festivala.

Za razliku od prošlogodišnjeg kada je na njega bilo prijavljeno sedam ili osam filmskih ostvarenja, na ovogodišnji SLAFF prijavljeno ih je dvadeset i pet – 11 dokumentarnih, 10 igranih, dok četiri nisu udovoljavala kriterijima. Na taj će način biti zastupljeni radovi učenika iz Splita, Dubrovnika, Zagreba, Siska, Karlovca, Slavonskog Broda, Slatine. Sve tri večeri program počinje u 20 sati, a u subotu, zadnje večeri, bit će proglašeni i najbolji prispjeli radovi.

Prošle godine, kada je održan prvi put, javnost je bila iznenađena kreativnošću organizatora - učitelja i učenika koji su dosjetljivošću, i uz minimalna sredstva, relativno neprivlačnom školskom prostoru osigurali glamur filmskog svijeta.