REPETITOR ZA TPORTAL

'Za osjetiti energiju nisu potrebne riječi'

22.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Beogradski punk rock trojac Repetitor jedan je od bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem INmusic festivalu, koji počinje danas poslijepodne na zagrebačkom jezeru Jarun. Repetitor će na INmusicu nastupiti u srijedu, na zadnji dan festivala

Taj sjajni srpski bend upravo snima treći album, a s prva dva albuma 'Sve što vidim je prvi put' i 'Dobrodošli na okean' i doslovce stotinama nastupa osvojili su ne samo publiku širom bivše Jugoslavije, nego i Europe. Koliko je Repetitor cijenjen bend pokazuje i podatak da se radi o prvom modernom srpskom bendu koji je pozvan u Kinu, gdje su nastupili na Tomorrow festivalu u gradu Shenzenu, a nedavno su u Beogradu svirali kao predgrupa legendarnom Mudhoneyu.

Povodom nastupa na INmusicu popričali smo s Anom-Marijom Cupin, basisticom i vokalisticom Repetitora.

Prvi ste od aktualnih bendova iz Srbije koji je svirao u Kini. Kakvi su dojmovi s nastupa u Kini? Jeste li i s kineskom publikom uspjeli premostiti jezičnu barijeru?

Nismo znali šta očekivati jer smo prvi put otišli svirati tako daleko od kuće i Evrope uopće i jako smo se ugodno iznenadili kako njihovim gostoprimstvom tako i reakcijom publike na koncertu. Čim smo izašli na pozornicu već se čulo vrištanje iz publike i aplauzi koji su tokom nastupa kulminirali u opću ekstazu, a bilo je tu i stage divinga, plesanja i radosti na sve strane. Jezična barijera nije predstavljala problem jer je naša glazba prije svega ekspresivna i energična, a za energiju nisu potrebne riječi kako bi se osjetila i razumjela. Naravno da su nas poslije pitali o tekstovima pjesama i temama kojima se bavimo, ali na samom koncertu su se prije svega prepustili glazbi.

Nedavno ste svirali i kao predgrupa Mudhoneyu, kultnom bendu čiji se utjecaj osjeti i u zvuku Repetitora. Kakav je to bio osjećaj? Što kažu u Mudhoneyu na glazbu Repetitora?

Bila nam je velika čast dijeliti pozornicu s Mudhoneyem. Organizator koncerta nam je rekao da su nas slušali dok smo nastupali i da im se svidjelo to što su čuli. Čak su u dva navrata pohvalili Threesome i Repetitor tokom svog koncerta. Posle smo se upoznali sa njima i oni su jako prijazni i normalni ljudi, uopće nismo imali utisak da pričamo sa nekim velikim rock zvijezdama s tolikim glazbenim stažem, nego kao sa kolegama od kojih imamo svašta za naučiti. Inspirativno je vidjeti da neko poslije toliko godina sviranja i dalje praši kao da je mlad i na početku karijere, fenomenalan koncert su nam priredili u Beogradu!

Kako napreduje rad na novom albumu i kad ga možemo očekivati? Kako biste opisali zvuk novog albuma, ima li tu nekog većeg odmaka od 'Dobrodošli na okean' i ako da, u kojem smjeru?

Rad na novom albumu je u toku. Kada ga možete očekivati - to vam ne bismo znali reći jer je to proces koji može trajati od par mjeseci do godinu dana. Kada budemo zadovoljni, mi ćemo ga i objaviti. Hiperprodukcija pjesama nikada nije bila slučaj kod Repetitora, mi volimo da to sve ide svojim prirodnim tokom. Što se zvuka tiče, bit će dosta zanimljivo, jer imate sa jedne strane pjesme koje su na granici sa metalom, a sa druge strane i neke nježnije, psihodeličnije melodije gdje sve troje pjevamo. Tematika koja se provlači kroz tekstove pjesama je malo drugačija nego na 'Dobrodošli na okean', ali to već ostavljamo publici da sama interpretira...

Što zagrebačka publika, s kojom ste već dobro upoznati, može očekivati od vašeg nastupa na INmusicu?

Dat ćemo sve od sebe i odsvirati neke nove pjesme, a što publika očekuje - to već morate njih pitati.

Repetitor - Oktobarski salon