ODBIJENE SVE ŽALBE

Wesley Snipes odlazi u zatvor

20.11.2010 u 10:54

Bionic
Reading

Američki je sud naredio holivudskom glumcu Wesleyju Snipesu da se preda vlastima da bi počeo izdržavati trogodišnju zatvorsku kaznu zbog poreznih prevara

Floridski je sudac William Terrell Hodges odbio molbu Snipesovog odvjetnika da ponovno razmotri svoju odluku u slučaju holivudskog glumca i da odobri novo suđenje. Naime, u travnju 2008. godine Wesley Snipes (48) je proglašen krivim za namjerno zanemarivanje poreznih obaveza i utajivanje poreza za 1999, 2000. i 2001. godinu.

Tada je podnio žalbu sudu i oslobođen je uz jamčevinu. Glumac poznat po ulogama u trilogiji 'Blade' bio je oslobođen optužbi za ozbiljniju prevaru i urotu.

'Okrivljeni Snipes je imao fer suđenje – potpuno, detaljno i nepristrano preispitivanje osude i kazne. Došlo je vrijeme da se kazna primijeni', napisao je sudac Hodges u izvještaju u petak, a prenosi BBC.

Snipesov odvjetnik Daniel Meachum nakon toga je rekao da će se žaliti Vrhovnom sudu, a da je glumac, koji trenutno u Atlanti snima novi film, smiren i pozitivan. 'Nije bio ni ljut ni ogorčen', rekao je Meachum za medije.

Wesley Snipes je između 1999. i 2004. godine zaradio oko 37 milijuna dolara ukupnog prihoda, ali nijedne godine nije podnio poreznu prijavu, stoji u službenim sudskim spisima.