DAVID BOWIE

Volio je mnoge, ali samo Iman je bila ljubav njegova života

12.01.2016 u 13:47

  • +4

David Bowie - sve njegove ljubavi

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kad ga je 1995. jedan novinar pitao što je najveće postignuće u njegovom životu, bez imalo razmišljanja i oklijevanja, Bowie je rekao kako je to brak s Iman. Nijedan glazbeni uspjeh ne može se usporediti s njom, priznao je tada. Bowiejeva prva velika ljubav bila je Amerikanka Angela Barnett s skojom se vjenčao 1970. kada je imala dvadeset i s njom je dobio sina Duncana. Kasnije su se u njegovu zagrljaju našle i dvije slavne glumice, Susan Sarandon, a nije mu, kažu, odoljela ni Elizabeth Taylor

'Netko će pomisliti kako je brak rock zvijezde i supermodela velika stvar u životu. Meni zasigurno jest!' našalio se jednom prilikom Bowie kad su ga pitali o braku sa somalijskim supermodelom Iman koju je upoznao 1990. na večeri koju je u Los Angelesu priredio njihov frizer. Iman je prije službenog upoznavanja nerijetko pohodila Bowiejeve koncerte i bila njegov veliki obožavatelj. Kad ju je ugledao, bila je to, kažu, ljubav na prvi pogled. Iman je imala sve što je Bowie volio kod žena - jak karakter, stav, dostojanstvo, inteligenciju i ljepotu.

Dovoljan je bio samo jedna razgovor da shvate kako imaju slične poglede na život. Bowie je kasnije izjavio kako je već tada poželio s njom imati dijete i smišljao imena, a 1995. nakon pet zajedničkih godina i tri godine braka zaključio je: 'Moja supruga je moje najveće životno postignuće. Moja glazba, moj uspjeh, s njom se ništa ne može usporediti.'

Iman pak nije bila odmah toliko sigurna u njihovu ljubavnu sreću. Nakon neuspjelog braka s košarkašem Spencerom Haywoodom od kojeg se rastala 1987. nakon deset godina braka, u kojem su dobili i kćer Zulekhu, smatrala je kako veza sa slavnim muškarcima nema dug rok trajanja. No gospodin poput Bowieja brzo je našao put do njezina srca. Kao veliki romantik zaprosio ju je u Parizu jednog proljeća kraj Seine dok je u pozadini svirala pjesma Doris Day 'April in Paris'. Vjenčali su se 1992. u Lausannei u Švicarskoj.

'Nisam se zaljubila u lik Davida Bowieja već u stvarnog muškarca Davida Jonesa', izjavila je jednom. Vrlo rijetko je o suprugu progovarala u javnosti. Kad im  se 2000. godine rodila kćer Alexandria, nazvali su je svojim čudom. Naime, Iman dugo godina nije mogla ostati trudna, nekoliko pokušaja umjetne oplodnje nije uspjelo, da bi danas njihova 15-godišnja kći Lexi bila prirodno začeta. Kad mu se rodilo drugo dijete, Bowie je sve manje pohodio zabave, a sve više vremena provodio s obitelji. Nakon prvog srčanog udara 2004. sve manje je i nastupao. Kći je postala centar njegova života i redovito ju je pratio u školu dok je bila dijete.

'Moj suprug je posljednjih godina najsretniji doma, a ja se još volim zabavljati i posjetiti neku zabavu', izjavila je Iman prije nekoliko godina.


Bowie i Iman s kćeri Lexi snimljeni u New Yorku 2012.

O svom ljubavnom životu, ženama i muškarcima koji su bili u njegovu zagrljaju do susreta s Iman 2002. Bowie je izjavio: 'Bio sam itekako promiskuitetna osoba, priznajem! Njegova prva supruga bila je Amerikanka Angela Barnett. Vjenčali su se 1970., a rastali nakon deset godina jer je Angela bila još promiskuitetnija od njega.

Na snimanju filma 'Hunger' 1993. zaljubio se u Susan Sarandon koja je o njihovoj aferi rekla tek nekoliko riječi: 'Njega je vrijedno idealizirati! Zanimljiv je i vrlo, vrlo inteligentan. Ma David je divan!'


S prvom suprugom Angelom 1974.

411542,411583,411544,411542