NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Subversive Film Festival

10.05.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Ove godine Subversive Film Festival – koji se održava od 4. do 18. svibnja u Zagrebu – može se pohvaliti jednim od dosad najzanimljivijih programa, između ostaloga i zato što se napravio iskorak u filmskom dijelu ove manifestacije, kao i zato što je dobio svoju književnu komponentu, dosad nedovoljno naglašenu i objedinjenu.

U subotu, 10 svibnja u 18 sati na programu Subversive Festivala je dokumentarac pod nazivom 'Mi vlasnici'. Dok se u dokumentarnom filmu danas najčešće oplakuje smrt radnika kojima samo ostaje sjećanje na neku bolju prošlost, u Romerovu filmu radnici su sretni i veseli. Tvornica se nalazi u Americi, zemlji predatorskog neoliberalizma u kojoj radničko dioničarstvo i zadruge ne nailaze na plodno tlo. Međutim ova pivovara koristi model radničkog vlasništva kao umjetnost mogućeg.

Film 'Samo se smiješite' koji je na programu u subotu u 20 sati donosi gruzijsku priču o mahom samohranim majkama koje se u sklopu natjecanja ljepote pod nazivom Gruzijska majka nadaju nagradi koja uključuje uređeni apartman i 25.000 dolara. S autoricom filma Rusudan Čkonieom održat će se razgovor nakon filma.

Više o festivalu i programu saznajte ovdje

Za svaki od filmova dijelimo 5x2 ulaznice te uz svaki par ulaznica po jedan primjerak Up&Undergrounda – readera Subversive Festivala.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji film žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za film 'Mi vlasnici' i primjerak Up&Undergrounda su osvojili:

Maja Jakšić
Davor Vedriš
Željka Tutek

Po dvije ulaznice za film 'Samo se smiješite' i primjerak Up&Undergrounda osvojili su:

Inga Horvatić
Božidar Ormuž
Ivana Rončević