NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Juliana Casablancasa i The Voidz

02.06.2015 u 17:51

Bionic
Reading

Julian Casablancas i The Voidz u ponedjeljak će u zagrebačkoj Tvornici kulture održati veliki koncert, a tportal.hr dvoje najbržih čitatelja nagrađuje s dvije ulaznice

Julian Casablancas i The Voidz predstavili su 27. svibnja kratki film 'Human Sadness' koji prati njihov novi singl skinut s aktualnog albuma 'Tyranny'.

Uoči online premijere 'Human Sadness' je imao tjedan dana ekskluzivnih prikazivanja u koncertnim prostorima i kinodvoranama u Los Angelesu, Chicagu, Denveru, Washingtonu, Bostonu, New Yorku, Atlanti, Portlandu, Miamiju, Nashvilleu i Montrealu.

Furiozan film u režiji Warrena Fua i Nicholausa Goossena prati čak 10 minuta dugačku pjesmu, a uključuje 'rat, brze aute, svemirske brodove i gole djevojke'.

Julian Casablancas i The Voidz predstavljaju film uoči početka europske turneje koja zasad broji devet datuma i po prvi put uključuje zagrebačku Tvornicu kulture, u koju stižu 8. lipnja. Osim Hrvatske, koja je jedina destinacija u našoj regiji, bend će posjetiti Španjolsku, Italiju, Austriju, Češku, Francusku, Tursku, Izrael i Švicarsku. Julianov dolazak u Europu uključivat će i obaveze sa svojim starim bendom – The Strokes – s kojim će nastupiti 30. svibnja na Primavera Sound festivalu u Barceloni te 18. lipnja u londonskom Hyde Parku. Set lista na turneji, osim pjesama s njihovog zajedničkog albuma 'Tyranny', povremeno uključuje pjesme Strokesa ('Vision Of Division', 'Ize Of The World') i obradu 'Little Girl', suradnje Juliana Casablancasa, Danger Mousea i Sparklehorsea s albuma 'Dark Night Of The Soul'.

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontmen grupe The Strokes. Njihov debi 'Is This It' pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Do danas su Strokesi objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među najvećim i najvažnijim rock bendovima današnjice. Julian je 2009. objavio solo album 'Phrases For The Young', a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu 'Instant Crush'. Niti Strokes niti Julian Casablancas dosad nisu nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijeran dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu, Julian Casablancas i The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i catchy melodijama, stilski šarolikoj i bezgraničnoj, svoju su suradnju 'ozakonili' debi albumom 'Tyranny' objavljenim u rujnu prošle godine. Frontmen i pjevač je Julian Casablancas, uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas).

U sklopu europske turneje bend će u 20-ak dana obići ugledne festivale poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Po dvije ulaznice za koncert osvojili su Ana Šutalo iz Zagreba i Jesenko Sadžak iz Zagreba.