NAGRADNJAČA

Vodimo vas na DJ-e Shadowa i Cut Chemista u Tvornicu

02.02.2015 u 15:05

Bionic
Reading

Dvojica gospodara gramofona, kultni DJ-i Shadow i Cut Chemist donose u zagrebačku Tvornicu kulture 9. veljače turneju 'Renegades Of Rhythm' posvećenu velikom Africi Bambaati

'Renegades Of Rhythm' turneja je posvećena radu i nasljeđu Afrike Bambaate, možda i najvažnijoj osobi u povijesti hip hopa. Na šest gramofona Shadow i Cut Chemist vrte isključivo vinile izvučene iz impresivne Bambaatine kolekcije od 40.000 ploča trajno pohranjenih u arhivi Sveučilišta Cornell. Ova dvojica iznimnih DJ-a provela su puno vremena kopajući po ogromnom broju ploča koje je Bambaataa puštao na svojim setovima da bi na kraju došli do selekcije koja se, uz njihove izvanredne vještine, vraća u samo srce hip hopa, bazu, točku iz koje je sve počelo.

'Program koji izvodimo je višeznačan... Bambaataa kao izvođač, istražujući utjecaj njegovih klasika poput 'Planet Rock', zatim Bambaataa kao kolekcionar s beatovima
koji su definirali hip hop te na kraju Bambaataa kao mirotvorac i snaga društvene promjene. Utjecao je na generacije diljem svijeta i osjećali smo obavezu da ovo učinimo dobro', izjavio je tijekom planiranja nastupa DJ Shadow.

DJ-i Phat Phillie i Cesar
nastupit će kao predgrupa DJ-ima Shadowu i Cut Chemistu na zagrebačkoj stanici velike turneje 'Renegades Of Rhythm'. DJ Cesar za ovu priliku sjest će u auto u Hannoveru i dovesti u Zagreb najfiniju selekciju vinila iz svoje godinama skupljane zbirke. Ovaj iskusni turntablist, čija je obitelj porijeklom iz Velike Gorice, godinama je radio u njemačkom uredu Def Jama i nastupao u brojnim europskim klubovima. Provjereno velik fan DJ-a Shadowa i Cut Chemista, udružit će za ovu priliku snage i vještine s Phat Philliejem, našim najistaknutijem hip hop aktivistom, DJ-em i radijskim urednikom koji je na sceni već više od dva desetljeća. Dakako, Phillie i Cesar odvrtjet će vinyl-only set, kao i Shadow i Chemist.

Uz Shadowa i Cut Chemista, koji nastupaju na šest gramofona, koncert je upotpunjen vizualima koje je izradio njihov stari suradnik Ben Stokes. Američki dio turneje 'Renegades Of Rhythm' započeo je 1. rujna u Torontu, a završava 25. studenoga u Oaklandu. U Europu su stigli 29. siječnja zbog čak 17 koncerata, od kojih će se onaj nama najvažniji dogoditi u Velikom pogonu Tvornice kulture u ponedjeljak 9. veljače.

Do 8. veljače za ulaznicu će trebati izdvojiti 90 kuna, a na dan koncerta 110 kuna.

Dobitnici su Andrea, Stanić, Bruno Lipej i Dražen Domijan. O načinu preuzimanja nagrade biti će obaviješteni mailom.


Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Entrijeva prodajna mjesta i entrio.hr
• Eventimova prodajna mjesta i eventim.hr