ASTRO PROFIL

Vodenjaci su avanturisti i vizionari

05.02.2015 u 09:21

Bionic
Reading

Vodenjak je simbol kojim vlada planet Uran zbog čega je sklon avanturi i vizionarstvu, a ponajviše sanja o tome da promijeni svijet na bolje

Vlada: od 21. siječnja do 19. veljače (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: zrak
Kvaliteta: fiksna
Vladari: Uran i Saturn
Srodna kuća: jedanaesta
Životinje: paun, orao ribar
Biljke: jasen, orhideja, maslina, paprika
Metali: aluminij
Drago kamenje: akvamarin, safir, topaz
Boje: svijetlo žuta, mornarsko plava, tirkizna, indigo
Zemlje, regije i gradovi: Rusija, Švedska, Kanada, Moskva, St. Peterburg, Hamburg, Salzburg


Vodenjak je znak zračnog elementa i fiksne kvalitete, kojim vlada Uran. Njegov simbol vodonoše označava navodnjavanje tla da bi idućeg mjeseca mogao niknuti novi život.

Naglašen zračni element daruje mu snalažljivost, pokretljivost i druželjubivost. Zbog snažnog djelovanja Urana, njegov je duh pustolovan, revolucionaran i vizionarski, dok mu Saturnove energije daju ambiciju da vlada.

Tipičan Vodenjak svojim pronicljivim umom, neobuzdanim temperamentom i originalnim idejama možda neće ostvariti sve ciljeve, ali će sigurno uzburkati mnoge duhove.

Viši tip Vodenjaka istinski je intelektualac, vizionar i humanitarac. Predan je učenju i širenju znanja. Odlučan je u nakani da promijeni svijet nabolje i nesebično pomogne svima kojima je to potrebno.

Niži tip ne razlikuje ostvarivo od neostvarivog i napredno od nazadnog. Opire se pravilima i uživa u svemu što je drukčije od uvriježenog. Gotovo uvijek vjeruje da je u pravu i voli drugima soliti pamet.