NOVI ŽIVOT

Vitomira Lončar otputovala u Kinu: Za mene tu nema mjesta!

03.10.2016 u 21:18

Bionic
Reading

Nakon što je predala ključeve kazališta Mala scena, koje je postalo prvi hrvatski kazališni klaster nazvan Zmajevo gnijezdo, te predstavivši svoju četvrtu knjigu zbirku kolumni 'Slamka spasa' glumica Vitomira Lončar jučer je otišla u Kinu te će sa suprugom započeti novi život. Stotine prijatelja na Facebooku joj je zaželjele sve najbolje

Od danas za Vitomiru Lončar i njezinog supruga Ivicu Šimića Kina je novi dom. Kao što je najavila prije nekoliko mjeseci, poznata zagrebačka glumica u mirovini jučer je otputovala za Kinu, a nakon oproštaja u Maloj sceni, kazalištu koje je vodila punih 30 godina, Vitomira se s prijateljima oprostila i na Facebooku. Njezina kći Buga trenutno živi i radi u Švicarskoj, a što je Vitomiru natjeralo na odlazak, rekla je na predstavljaju svoje knjige 'Slamka spasa'.

'Za mene mjesta ovdje više nema. Maknuli su me s Akademije dramskih umjetnosti, gdje mi je prirodno mjesto. Za ljude ovdje bolesnica sam i luđakinja. Zato moram otići u političku emigraciju. U Kinu', poručila je glumica.

'Nije čudo, sreća da imaš kamo otići, neću politizirati, ali... svašta si prošla, možda je to najbolje radi zdravlja', napisala je u oproštaju na Facebooku Minja Majurec, a sreću su Lončar poželjele i Matija Prskalo, Nada Mirković, Ines Bojanić, Nada Rocco i mnogi drugi.