A GDJE JE TIN?

Veliki povratak Saše Lozara i Damira Kedže

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.12.2010 16:04
  • Objavljeno 21.12.2010 u 15:05
saša lozar

saša lozar

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Franov/PIXSELL

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u prostorijama HRT-a, stručni ocjenjivački sud Dore 2011. uz urednicu Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi i urednika projekta Dora 2011. Aleksandra Kostadinova predstavio je rezultate audicije na kojoj su izabrana 24 natjecatelja Dore 2011.

'Pozdravio bih hrabrost HRT-a da se odluči na ovakav format, pogotovo jer ga smatram napretkom i korakom naprijed. Mi diskografi do sada smo birali izvođače, pa pjesme i to nije uvijek bilo najsretnije rješenje, dok sada imamo 24 osobe koje znaju pjevati i od kojih će publika birati one koji im se sviđaju. Kako ćemo paralelno tražiti i skladatelje, tako ćemo naposljetku dobiti dobrog pjevača i dobru pjesmu, kazao je Želimir Babogredac iz Hrvatske diskografske udruge.

'Dora 2011.' sastojat će se od sedam emisija tijekom kojih će se od početna 24 natjecatelja doći do dva u finalnoj, sedmoj emisiji. Tijekom emisija natjecatelji će izvoditi poznate domaće i strane skladbe, a o onima koji će nastaviti natjecanje odlučivat će publika televotingom. U posljednjoj, sedmoj emisiji, dva finalista natjecat će se za naklonost gledatelja i žirija.

HRT

HRT

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ovogodišnji stručni žiri

Prva emisija na rasporedu je u subotu, 22. siječnja, a finalna u subotu 5. ožujka 2011.

'Dosad su glazbenici Doru koristili prvenstveno radi vlastite promocije, a jedini pravi put, kojim smo i krenuli ovim izborom, jest da zajednički radimo na što boljem predstavljanju Hrvatske na Eurosongu. Ovim izborom izvođači se vraćaju u prvi plan, ustvrdio je Hrvoje Hegedušić naglasivši, 'Dora ne može biti teren za nečiju samopromociju, nego mora biti proizvod zajedničkog truda da pronađemo najboljeg predstavnika za Eurosong'.

Zvonimir Bučević iz Hrvatske glazbene unije osvrnuo se na činjenicu da će nastupe natjecatelja uživo pratiti vrhunski glazbenici: 'Izuzetno mi je drago što se HRT drži visokih produkcijskih standarda, a što ćete vidjeti i na primjeru benda koji će uživo pratiti izvođače. Oni nisu ni svjesni kakva će ih vrhunska glazbena imena pratiti'.

Sve emisije moći će se pratiti putem streama na internetu, izravno će ih prenositi Hrvatski radio. 'Ovogodišnja Dora je, u punom smislu, riječi javni projekt javne televizije jer smo natječaj otvorili za sve – jedini uvjet bio je da ste hrvatski državljanin stariji od 16 godina. U prvoj emisiji vidjet ćete da je audicija iznjedrila javnosti možda nepoznata, ali zaista fenomenalna imena', naglasio je urednik projekta 'Dora 2011.' Aleksandar Kostadinov.

Ovogodišnji stručni ocjenjivački sud imat će šest članova koji će činiti Željen Klašterka (HTV, predsjednik žirija), Hrvoje Hegedušić (Hrvatsko društvo skladatelja), Želimir Babogredac (Hrvatska diskografska udruga), Želimir Bučević (Hrvatska glazbena unija), Branka Muvrin (Hrvatski radio) i Hrid Matić (Glazbena proizvodnja).

U nastavku je popis natjecatelja Dore 2011, a zanimljivo je da su među njima i nekadašnje zvijezde reality showa story 'SuperNova', Saša Lozar i Damir Kedžo, koji su kasnije nastupali kao trojac Saša, Tin i Kedžo, no karijera im nije potrajala.

 

1. DIANA HERAKOVIĆ
2. MIRKO ŠVENDA-ŽIGA
3. JELENA VANJEK
4. MIJO LEŠINA
5. MARIJA RUBČIĆ
6. VALENTINA BRIŠKI
7. DAMIR KEDŽO
8. DORIS TEUR
9. DORA BENC
10. ARTEMIJA STANIĆ
11. IVANA BRKAŠIĆ
12. KATICA MARINOVIĆ  
13.MIRO TOMIĆ
14. RENATA HOLI
15. SAŠA LOZAR
16. ANA EŠKINJA
17. JACQUES HOUDEK
18. DARIA KINZER
19. TINA VUKOV
20. MILA SOLDATIĆ
21. MARIO SAMBRAILO
22. FILIP DIZDAR
23. MANUELA SVORCAN
24. SABRINA HEBIRI
 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi