'THE MILL AND THE CROSS'

Uživajte u sjajnom filmu na Nedjeljnoj avvanturi

08.04.2014 u 08:59

Bionic
Reading

MAXtv Filmofeel predstavlja Nedjeljnu Avvanturu na tportalu. U nedjelju, 6. travnja, možete pogledati hvaljeni film Lecha Majewskog 'The Mill and the Cross'

'The Mill and the Cross' poljskog redatelja Lecha Majewskog snimljen je 2011. i zanimljiv je filmski projekt koji inspiraciju pronalazi u nizozemskoj renesansi i flamanskom majstoru Pieteru Bruegelu starijem (1525-1569) te njegovoj slici 'The Procession to Calvary'.

Majewski je uspio udahnuti život toj glasovitoj slici te je, dodjeljujući joj ulogu glavne junakinje, stvorio jedinstvenu povijesnu dramu. Okupio je i odličnu glumačku ekipu koju čine između ostalih: Rutger Hauer, Charlotte Rampling i Michael York.

Član glumačke ekipe Rutger Hauer kazao je: 'Majewski je vrlo osebujan umjetnik. U ovom filmu mi na neki način ulazimo u sliku koja je nastala prije pet stoljeća. Pokušali smo je oživjeti. Snimati ovaj film bilo je nevjerojatno iskustvo.'

MAXtv Filmofeel Nedjeljna Avvantura
na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u Istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati dva filma debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand.