ROCK FESTIVAL SEDAM JEZERA

Uvjerljivo najjači ovogodišnji festival 'domaćih' bendova

30.05.2012 u 09:42

Bionic
Reading

Poznati su svi izvođači trećeg izdanja rock festivala Sedam jezera koji se održava mjestu Peračko blato na Baćinskim jezerima (tri kilometra od Ploča) i to od četvrtka 26. srpnja do nedjelje 29. srpnja: TBF, Goribor, Disciplin A Kitschme, Rambo Amadeus, Dječaci, Edo Maajka & Frenki, Darkwood Dub, Popečitelj, Ruiz, Hemendex…

Naime, festival 7 jezera nastao je sa željom da se svake godine okupe ponajbolji bendovi iz regije, a prije svega da festival posluži kao promocija kvalitetnim mladim bendovima čije vrijeme tek dolazi te im se na taj način da adekvatna podrška.

'Mi definitivno nismo festival koji je nastao po bio nekom obrascu, već festival koji hrabro i beskompromisno gura svoj film. Svjesni smo da kvaliteta bendova koje prezentiramo na nivou regije mora isplivati i to je ono što daje prepoznatljivost našem festivalu. Publika je u sve većoj mjeri počela to prepoznavati i mi smo presretni zbog toga', izjavio je to za tportal.hr direktor Rock festivala jezera Ivica Marinović dajući do znanja da i te kako znaju što rade. Jedan od ciljeva festivala 7 jezera je da to bude regionalni festival nezavisne scene koji bi publici iz regije ponudio presjek najboljeg što se u tekućoj godini pojavilo u regiji i obilježilo godinu, pa su tako na festivalu unazad dvije godine nastupile grupe: Let 3, Kanda, Kondža i Nebojša, Majke, Darko Rundek, Stuttgart Online, Kawasaki 3P, Repetitor, Vuneny, Goribor, Vlasta Popić, Antenat, Damir Avdić, S.A.R.S, Luka Belani, S3ngs, Ivan Vragolović, Erotic Biljan & His Heretics itd.

Upravo zbog takvog programa Rock festival 7 jezera postao je uvjerljivo najbolji uvid u trenutačno stanje na rock sceni u regiji o čemu uostalom govori i popis izvođača koji će nastupiti ove godine, a po danima to izgleda ovako:

Četvrtak 26. 7.
Headliners: Goribor, Popečitelji
Breakthrough: Kilarope, Felon, Kleimor, Embassy 516, Sopot,
Straight Mickey and D Boyz

Petak 27. 7.
Headliners: Disciplin A Kitshme, Dječaci
Breakthrough: Bolesna štenad, Supernaut, Punčke, Mravi, Interzone,
Moskva

Subota 28.7.
Headliners: T.B.F., Darkwood Dub
Breakthrough: Rumpelstinski, Siledžije, Man Zero, The Chweger,
Hemendex, Threesome,

Nedjelja 29. 7.
Headliners: Edo Maajka & Frenkie, Rambo Amadeus
Breakthrough: Kiša kerozina, Nahty, Inopartners, Ruiz, Pleska,
Zinedin Zidan

Točan redoslijed izvođača i satnica znat će se par dana prije početka festivala. Dobro je znati, ako se odlučite za dolazak na festival, da prvi nastupi počinju u 18, a završavaju u četiri ujutro. Ulaz na festival moguć je već od 12 gdje će u periodu do početka prvih nastupa publika zagrijavati DJ-i. Svjesni situacije u zemlji i globalne recesije, organizatori su prilagodili i cijenu ulaznica koje su za program koji se nudi i te kako povoljne: Festivalska ulaznica za sva četiri dana 160 kn do 10. 6., 180 kn do 5. 7., 200 kn do 24. 7. i 220 kn do 29. srpnja. Svi posjetitelji koji odluče festivalske dane provesti u kampu imaju besplatan smještaj u prekrasnom ambijentu Baćinskih jezera, a jednodnevna ulaznica od 80 kn i moći će se kupiti isključivo na ulazu u festival.

Zamolili smo direktora festivala Ivicu Marinovića da nam ukratko predstavi benove koje je pozvao da nastupite ove godine na festivalu (bez predstavljanja headlinera).

Kilarope - mostarski srednjoškolci koji su jako perspektivni i koji će u budućnosti sigurno potvrditi svoju kvalitetu.

Felon - četvorka iz Varaždina. Jedan od zanimljivijih novijih bendova kod nas.

Kleimor - dvojac iz Novog Grada je zasigurno jedan od najpodcjenjenijih bendova u regiji.

Embassy 516 - dubrovački bend koji dolazi na 7 jezera promovirati svoj nedavno objavljeni album 'Surveillance Of The Environment'.

Sopot - banjalučki Sopot je najbolji spoj svega što je nastalo na području reggaea i duba, live nastupi su im uža specijalnost.


Straight Mickey And D Boyz - beogradski trio koji bi vrlo lako mogao biti jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja festivala. Energija koja ostavlja bez daha!

Bolesna štenad - beogradski punokrvni punk'n'roll bend. Energični i zabavni.

Supernaut – kultni beogradski bend! Đile i Supernaut nam dolaze servirati porciju beskompromisnog rock'n'rolla.

Punčke - vinkovačke pankerice dolaze pokazati da Vinkovci još uvijek imaju svoga konja za trku kad je rock'n'roll u pitanju.

Mravi
- kultni beogradski bend iz 90-ih se ponovno okupio, a novi materijali pokazuju da bend još itekako nije rekao svoju zadnju riječ.

Interzone - potpuno osvježenje na zagrebačkoj alternativnoj sceni. Na savršen način su uklopili utjecaje koje crpe iz raznih post punk/new wave bendova.

Moskva - ovaj mladi alter rock bend iz Rijeke bi također mogao biti jedno od većih iznenađenja na ovogodišnjem izdanju festivala. Nikad nemojte sumnjati u Rijeku kad je rock'n'roll u pitanju!


Rumpelstinski - legendarni splitski bend iz kraja 80-ih i početka 90-ih. Ponovno se okupljaju i svirka na jezerima će biti prva nakon poduže pauze. Dolaze nam pokazati da priče o njihovim nekadašnjim svirkama nisu samo mit.

Siledžije - kad neki bend uzmete za bend prijatelj festivala, onda je sve jasno! Siledžije nas prate u stopu već treću godinu, iz dana u dan iznimno napreduju i dolaze na 7 jezera promovirati svoj novi album 'Dom za nezbrinutu djecu'.

Man Zero - njihov nastup se očekuje s velikim nestrpljenjem. Post rock za sladokusce!

The Chweger - pulski indie bend svjetskog kalibra.

Hemendex - electro/new wave bend iz Zagreba i ponajbolji bend u regiji što se tiče ovog žanra.

Threesome - jako je teško da vam instrumentalni bend privuče pažnju od prvog do zadnjeg takta svog nastupa. Threesome to radi sa stilom i tjera publiku u euforiju.

Kiša kerozina
- publika u regiji je iznimno loše upućena što se tiče niške scene. Kiša kerozina će vas natjerati da krenete u detaljnije istraživanje.

Nahty - još jedan bend iz Niša. Nakon festivala 7 jezera će zasigurno skrenuti pažnju regionalne publike.

Inopartners - beogradski bend, dobitnici GrINDIE Award (internet ekvivalent Grammy nagrade) iz 2008. Spremite se za bjesomučni ples.

Ruiz – izuzetno hvaljeni indie bend iz Zagreba i jedan od ponajboljih hrvatskih stoner rock bendova.

Pleska - Mladi ska/reggae bend iz Splita koji bi rasplesao i najvećeg mrtvaca. Let's dance!

Zinedin Zidan - Splićani koji sigurno zaslužuju veću pažnju. Za sada prepoznati uglavnom na lokalnom nivou, vrijeme je da ih upozna i šira publika u regiji.