PREMIJERA FILMA RAJKA GRLIĆA

'Ustav RH' zaintrigirao i poznati odvjetnički par

04.10.2016 u 21:47

  • +14

Poznati na premijeri filma Ustav RH

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Svečana premijera filma Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske' zaintrigirala je večeras brojne poznate, a među njima dominirali su parovi. Ljubavnu priču o mržnji po scenariju Grlića i Ante Tomića došao je pogledati i Vladimir Šeks u pratnji supruge Anice, Mirjana Hrga došla je s mužem odvjetnikom Stašom Stefanovićem, a premijeru nisu propustili ni Vesna Pusić i Stipe Mesić

Svi putevi danas su vodili na zagrebačku premijeru novog filma Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'. Film nastao po scenariju Grlića i Ante Tomića trenutačno niže međunarodne nagrade, a glavne uloge u njemu igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Nebojša Glogovac.

Među mnogobrojnim uzvanicima bilo je i političara, a među njima se isticao Vladimir Šeks u pratnji supruge Anice s kojom se dosad rijetko pojavljivao u javnosti. Film koji je trenutačno u fokusu hrvatske javnosti došla je pogledati i novinarka Mirjana Hrga, redatelj Zrinko Ogresta i voditeljica i spisateljica Ozana Ramljak, a bio je ondje i poznati odvjetnički par koji ne propušta kulturna događanja, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.


Vladimir i Anica Resler Šeks


Mirjana Hrga i Staša Stefanović

'Ustav RH' priča je o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini međusobno ovisnima. Mučno i bolno oni se polagano počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi.

'To je topla ljudska priča o različitim ljudima koji se nikada ne bi podnosili da silom prilika nisu postali prijatelji. Oni vide jedni u drugima apsolutno sve klišeje našeg današnjeg društva - o homoseksualcima, Srbima, vjernicima... Međutim, nesreća ih natjera da počnu komunicirati i tako postanu ovisni jedni o drugima. Film zapravo daje prilično točnu dijagnozu našeg društva. Prikazuje vrijeme jedne države u kojem su itekako vidljivi ustašoidni, transvestitski, srpski, bolesnički, ali i veseljački elementi. Ali on je i pokušaj da se dopre i do onih drugih. Šanse za to su slabašne, ali nadajmo se boljem', rekla je o filmu glavna glumica Ksenija Marinković u razgovoru za tportal.hr.

Tko je sve bio na premijeri, pogledajte u fotogaleriji.