ZAUZMITE SVOJA MJESTA

Uskoro počinje Projekt 365

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.11.2010 12:10
  • Objavljeno 08.11.2010 u 10:21
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Sudjelovati u projektu 365 podrazumijeva osmišljavati, snimati i promovirati kratke filmove u trajanju od 20 sekundi koji će se prodavati po cijeni od 10 lipa, da bi se prikupila sredstva za financiranje nezavisnih filmova

Po svemu inovativan i nesvakidašnji, Projekt 365 – film za 10 lipa novitet je na filmskoj sceni Zagreba. Osmišljen kao jedinstvena platforma za okupljanje nezavisnih umjetnika s ciljem financiranja nezavisnih filmova, projekt će zaživjeti ovoga mjeseca, a svojim potencijalom može prerasti u megalomanski projekt koji će se proširiti ne samo Hrvatskom, već i cijelom Europom te tako omogućiti filmašima da na jednom mjestu pronađu suradnike za buduće projekte.

Glavno je polazište poticanje zajedništva, komunikacije, izmjenjivanje iskustava, znanja i novih spoznaja među filmskim (umjetničkim) entuzijastima koji će provoditi vrijeme zajedno snimajući filmove i učeći kako na uspjesima, tako i neuspjesima.

Sudjelovati u projektu 365 podrazumijeva osmišljavati, snimati i promovirati kratke filmove, mala umjetnička djela u trajanju od 20 sekundi, koja će se prodavati po cijeni od 10 lipa, odnosno u paketu za 36,50 kuna, da bi se prikupila sredstva za financiranje nezavisnih filmova.

Zamišljeno je da uz prikupljanje financijskih sredstava projekt postane poligon za stvaranje filmova svih suradnika. Također, svi će sudionici projekta biti angažirani u procesu nastanka filmova, što mu daje dodatno značenje. Projekt 365 - film za 10 lipa jedan je od rijetkih koji pruža priliku svima da se uključe te na taj način pridonesu stvaranju dodatnih vrijednosti i podizanju svijesti o nezavidnim pozicijama mladih autora.

Projekt, uz potporu umjetničke organizacije Studio Kubus, realiziraju mladi redatelj i producent Matija Radeljak te producent s iskustvom u filmskoj i TV produkciji Luka Venturin, uz organizacijski i operativni tim koji čine izvršna producentica Sanja Tonković, snimateljica Ranka Latinović, dramaturg Luka Rukavina, producentica Iva Tkalec, novinar, filmski recenzent i kolumnist Hrvoje Telišman te montažeri Mislav Muretić i Marko Korbler.

Više o pravilima sudjelovanja te formular za prijavu potražite na internetskoj stranici projekta

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi