MASSIMO U VIROVITICI

Unatoč skučenom ambijentu – savršen koncert

08.12.2010 u 12:37

Bionic
Reading

Čini mi se da je publika točno znala što treba očekivati: 'razmažena' je i zahtjevna, što meni olakšava zadatak, rekao je Massimo

'Virovitica pjeva?' gotovo je iznenađeno reagirao Massimo Savić već nakon prve dvije pjesme što ih je sinoć otpjevao tijekom svoga koncerta u virovitičkoj Gradskoj knjižnici.

Neobičan i skučen ambijent bio je popunjen do posljednjeg mjesta: znatan broj Massimovih fanova, ali i znatiželjnika, slušao ga je pozorno više od sata stojeći i na stubištu što vodi na kat knjižnice. Samo dvije gitare umjesto cijelog sastava ponukale su ga je, naravno u šali, da nastup proglasi 'lošom tonskom probom dobrih izvođača'. Ipak, atmosfera je bila sjajna.

Među dvadesetak izvedenih pjesama publika je s najviše oduševljenja pozdravila 'Sjaj u tami' B. Gaudioa, 'Loše vino' GoranaBregovića te 'Stine' Zdenka Runjića, dok je dio večeri protekao s pjesmama Arsena Dedića

'Čini mi se da je publika koja je danas ovdje točno znala što treba očekivati. 'Razmažena' je, zahtjevna, što meni olakšava zadatak. Ne snalazim se jedino u situaciji u kojoj od mene publika ne zahtijeva apsolutno ništa', rekao je Massimo novinarima nakon koncerta. Komentirajući nastup u skučenim prostorima, nazvao ih je 'vijetnamskim' šuljanjem u blatu', što je, tvrdi, izazov kojemu zna i želi udovoljiti.

Nakon koncerta koji je održan u sklopu manifestacije Prosinac u gradu, Massimo je najavio i novi album radnog naslova 'Dodirni me slučajno' koji bi trebao izaći u ožujku iduće godine.