FESTIVAL RAINDANCE

U Londonu nagrađen Grlićev film 'Neka ostane među nama'

10.10.2011 u 16:03

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film 'Neka ostane među nama Rajka Grlića' proglašen je najboljim filmom međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance koji je 9. listopada završio u Londonu

O pobjednicima je odlučivao žiri u sastavu Dexter Fletcher (glumac), Gillies Mackinnon (redatelj) i Alex Zane (radijski i TV voditelj). Najboljim britanskim filmom proglašen je nezavisni Stranger This redatelja i scenarista Eleanor Burke i Rona Eyala. Najboljim debitantskim filmom proglašen je bugarski film Tilt redatelja Viktora Chouchkova Jr., a najboljim dokumentarnim filmom britanski How to Start a Revolution Ruaridha Arrowa.

'Neka ostane među nama' (2010), nastao prema scenariju Rajka Grlića i Ante Tomića zločesta je, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. U filmu glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci, Nataša Dorčić, Nina Ivanšin, Živko Anočić, Krešimir Mikić i drugi. Film je snimljen u produkciji Mainframe Production i u koprodukciji sa NP7 (Hrvatska), Studiom Maj (Slovenija), Yodi (Srbija) te uz potporu Eurimagesa.

Nagradu za najbolji film iz međunarodne konkurencije dodijelio je magazin zajednice ljubitelja lomografije i analogne fotografije Lomography.

Raindance Film Festival posvećen je nezavisnim i inovativnim filmovima.