BORBA ZA GLEDATELJE

Turska sapunica gledanija od 'Crno-bijelog svijeta'

26.03.2015 u 10:57

Bionic
Reading

Obje su se serije prikazivale u istom, večernjem terminu, a mi vam donosimo rezultate gledanosti za svih dvanaest epizoda koje su emitirane u ta tri tjedna

Iako je s emitiranjem završila prošli tjedan, o HTV-ovoj seriji 'Crno-bijeli svijet' i dalje se priča, a gledatelje najviše zanima hoće li se snimati druga sezona.

Toj odluci najviše će presuditi gledanost, koja i nije bila toliko loša, a večernji je prime time termin HTV-a u 20 sati navečer nakon dugo vremena prikovao gledatelje za male ekrane.

Naime kad se u obzir uzme čitavo razdoblje emitiranja, od 2. do 19. ožujka, svih dvanaest nastavaka serije pratilo je oko 478.000 gledatelja, dok je ukupna prosječna gledanost iznosila 11,7 posto.


Ipak, konačnu je pobjedu odnijela turska sapunica 'Crna ruža' koja se u isto vrijeme prikazuje na Novoj TV. Nju je u istom razdoblju, kroz tri tjedna, u prosjeku pratilo gotovo 603.000 gledatelja, a prosječna je gledanost bila 14,7 posto.

Treća sapunica, koja se u isto vrijeme prikazivala na RTL-u, 'Vatre Ivanjske'već neko vrijeme bilježi slabe rezultate gledanosti, a s te televizije nismo dobili podatak o tome koliko je gledan njihov glavni adut kad su domaće serije u pitanju.