JOŠ JEDAN GRAND PRIX

Trijumf 'Haliminog puta' i Olge Pakalović na festivalu u Maroku

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.04.2013 10:16
  • Objavljeno 02.04.2013 u 10:16
Olga Pakalović kao Safija s Mijom Jurišićem

Olga Pakalović kao Safija s Mijom Jurišićem

Izvor: Promo fotografije / Autor: Halimin put

Hrvatski film 'Halimin put', u produkciji Arkadene Zagreb, redatelja Arsena Antona Ostojića u nedjelju navečer još je jednom trijumfirao, i to na 19. Festivalu mediteranskog filma koji se od 23. do 30. ožujka održavao u marokanskom gradu Tetouanu, pod visokim pokroviteljstvom marokanskog kralja Muhameda VI.
Halimin put

Halimin put

Izvor: Promo fotografije / Autor: Halimin put

Dugometražni film 'Halimin put' osvojio je Grand Prix za najbolji film festivala, a glumica Olga Pakalović nagrađena je nagradom za najbolju glumicu.

Da je konkurencija bila jaka, pokazuje činjenica da je na festivalu u natjecateljskom programu bilo prikazano 12 filmova, od kojih je nekoliko već bilo nagrađeno na filmskom festivalu u Cannesu. Uz Grand Prix filmu je pripala i novčana nagrada u iznosu od 6.000 eura


Nakon nedavnog trijumfa na filmskom festivalu u Monsu u Belgiji, gdje je također osvojio Grand Prix za najbolji film, do sada je 'Halimin put' na pet međunarodnih festivala osvojio osam nagrada. Kao što je poznato, na filmskom festivalu u Puli film je nagrađen s rekordno visokom nagradom publike.

Nakon festivala u Maroku, film je uvršten u natjecateljske programe još desetak međunarodnih festivala, počevši s turnejom po Sjedinjenim Američkim Državama u travnju i svibnju, gdje će biti prikazan na festivalima u Clevelandu, New Yorku, Los Angelesu i Seattleu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!