URUČENJEM POČASNOG SRCA SARAJEVA

Tri projekcije otvaraju Sarajevo Film Festival

22.07.2014 u 18:45

Bionic
Reading

Uručenjem Počasnog Srca Sarajeva Agnès B. i Gaelu Garcíji Bernalu bit će otvoren 20. Sarajevo Film Festival koji će se održati od 15. do 23. kolovoza

Početak ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, umjesto uobičajene jedne, označit će tri različite filmske projekcije i to na lokacijama koje su u dvadeset godina djelovanja festivala postale njegov zaštitni znak.

Na taj način, svoje jubilarno izdanje obilježit će slaveći film, nudeći publici i ljubiteljima filmske umjetnosti pravu filmsku poslasticu, istinski praznični dan u tri kultna festivalska kina, u Ljetnom kinu HT Eronet, Narodnom pozorištu i kinu Meeting Point.


Sarajevo Film Festival će u večeri otvaranja uručiti i specijalna priznanja Festivala. Počasno Srce Sarajeva bit će dodijeljeno dizajnerici i redateljici Agnès B. koja će već narednog dana predstaviti svoj film 'JE M'APPELLE HMMM...' i glumcu Gaelu Garcíji Bernalu. Trećem ovogodišnjem počasnom dobitniku nagrade Srce Sarajeva, reditelju Danisu Tanoviću, priznanje će biti uručeno na ceremoniji dodjele nagrada u Narodnom pozorištu, posljednje večeri 20. Sarajevo Film Festivala.