U KREATIVNOM ZANOSU

Trenuci nadahnuća prijateljica Josipe Lisac i Đurđe Tedeschi

03.11.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Inspiraciju za svoje stvaralaštvo jedinstvena pjevačica nalazi u dugim šetnjama šumom uz svoju blisku prijateljicu Đurđu Tedeschi, a one su za njih poput meditacije

Unikatna u svom nastupu, radu i pjevanju, Josipa Lisac pokazala je da su i šetnje prirodom u njezinom društvu sasvim drugačiji doživljaj. Ako je ljubav njezina prva i vječna inspiracija, druga su zasigurno trenuci meditacije koje nerijetko pronalazi u opuštajućim šetnjama šumom.

Nadahnuće i Josipin kreativni zanos, kakve smo dosad rijetko imali prilike vidjeti, u društvu njezine dugogodišnje prijateljice Đurđe Tedeschi zabilježio je nedavno fotograf i slikar Saša Šekoranja za portal Buro24/7. Jedinstvena u modnom i glazbenom smislu, Josipa ima karizmu koja se rijetko viđa, što je pokazala i ovim nesvakidašnjim te spontanim editorijalom.

Kao i svake godine dosad, 5. prosinca ona će publiku počastiti koncertom u čast njezinoj jedinoj i vječnoj ljubavi, Karlu Metikošu, a održat će ga u Maloj dvorani Doma sportova. Nova pak glazbena čarolija iz Josipine radionice nosi ime 'Moja magija', za koju je stihove napisala Alka Vuica, a glazbu i aranžman Jani Hace, basist poznate slovenske grupe Siddharta, s kojim je već surađivala na pjesmi 'Živim po svome'.

'Alka i ja se znamo jako dugo i upravo me Karlo upoznao s njom. Moj i njegov životni put i ljubav bili su joj inspiracija i za ovu pjesmu, a ona zna prekrasno složiti riječi', rekla  je nedavno Josipa o suradnji s poznatom kantautoricom. Alka je za Josipu osamdesetih napisala stihove vječnih pjesama 'Danas sam luda' i 'Gdje Dunav ljubi nebo'.

Moja magija

Noćas oblačim najljepšu haljinu,
tebi pjevam ovu pjesmu ljubavnu,
U ovom svijetu ti si put,
ja zatvorila sam krug
kao vila što ti vraća dug.

Ja živim jer sanjam,
ja sanjam jer živim,
Ti si sve što oduvijek sam htjela,
dva života spojena u djelima,
Moja magija, moja ljubav jedina.

Kiša pada u Zagrebu danima,
još sam tvoja i još sam ranjiva.