NAGRADNJAČA

Toro Y Moi u Aquariusu

19.06.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Chaz Bundick, poznatiji pod imenom Toro Y Moi, mladi je američki glazbenik koju svoju chillwave glazbu stvara pod utjecajima Animal Collectivea, Sonic Youtha, Daft Punka i J Dilla. Prvi put svoju će originalnu ljetnu plesnu kombinaciju, uz basista i bubnjara, predstaviti i u Zagrebu, u klubu Aquarius 5. srpnja! Koncert će ujedno biti prvo koncertno zagrijavanje za zvuk Glory Dayz festivala koji će se održati 28. i 29. rujna na Zagrebačkom velesajmu. A mi smo pripremili 2x1 ulaznicu za naše čitatelje.

U travnju ove godine izašao je njegov posljednji album 'June 2009' koji uključuje pjesme iz vremena prije nego što je počeo svirati kao Toro Y Moi i nose lo-fi indie-pop vibru, ali sadrže i naznake njegovog sadašnjeg chillwave stvaranja.

Radio je i remixeve pjesama poznatih indie bendova pa je tako surađivao s bendovima The Longcut, Neon Indian, Tegan and Sara, Washed Out, Cut Copy, Tyler i The Creator.

Nakon tri zanimljiva albuma iza sebe te duplo više EP izdanja, Toro Y Moi u Zagreb donosi dašak morske idile i to prije sezone godišnjih odmora na morskoj obali. Još od rane mladosti koju je proveo u rodnoj Južnoj Karolini, Chaz je počeo eksperimentirati svirajući u raznim punk i indie rock bendovima. U kasnijim godinama studija grafičkog dizajna fokusirao se na svoj solo rad – u elektroniku ubacuje širok raspon utjecaja – francuski house, pop Briana Wilsona i The Beach Boysa, R&B 80-ih te Stones Throw hip hop. Do 2009. godine, kada je i diplomirao, zvuk mu postaje profinjeniji te je dobio prepoznatljivost, a glazbeni časopisi počeli su njegove snimke predlagati kao savršeni ljetni soundtrack.

Početkom 2010. izdao je svoj prvi album 'Causers Of This', koji je promovirao na turneji uz još dva člana – basista i bubnjara. Nakon albuma skupio je još više fanova te pohvala. U ljeto iste godine izdao je 7'' singl 'Leave Everywhere', koji je kasnije dobio i svoju 12'' verziju.

Po jednu ulaznicu su osvojili Hrvoje Vidović i Ana Čulo.