GORAN BOGDAN

'To što sam doživio na snimanju je opako, nije za javnost'

11.03.2016 u 14:53

  • +8

Premijera serije Posljednje pantere

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić/tportal

Bionic
Reading

Premijera prve epizode odlične kriminalističke serije 'Posljednje Pantere' redatelja Johana Rencka, koji potpisuje režiju svjetskih hitova 'Breaking Bad' i 'The Walking Dead', okupila je u zagrebačkom kinu Europa sinoć mnoge poznate, ali i prijatelje i kolege glavnog junaka serije glumca Gorana Bogdana kojem je ovo prva velika glavna uloga u jednom međunarodnom projektu visoke produkcije. S odlično raspoloženim Goranom popričali smo o suradnji s cijenjenim europskim glumcima, ali i osobenjakom Renckom koji je, kaže Bogdan, svaki dna na setu radio spačke toliko bizarne da nisu za javnost

'Posljednje Pantere' sinoć su u zagrebačkom Kinu Europa okupile zanimljivo društvo. Redatelj Bobo Jelčić došao je u pratnji poznate srpske glumice Branke Katić koja je posljednjih godina živjela i radila u Londonu i Los Angelesu gradeći uspješno međunarodnu karijeru. Branka trenutačno u Zagrebu snima novu seriju Dalibora Matanića 'Novine', a ona i Bobo dugogodišnji su prijatelji. Joško Lokas dobro se zabavljao i bez djevojke Jelene Katarine Kapa u društvu glumaca Marije Škaričić, Livija Badurine i Antonije Matković.


Goran Bogdan u društvu svog prijatelja redatelja Bobe Jelčića i glumice Branke Katić

A glavna zvijezda večeri 35-godišnji glumac Goran Bogdan koji je, sudeći po prvoj epizodi, sjajno odigrao glavnog junaka kradljivca dragulja Milana Čelika zvanog Životinja, okrutnog kriminalca ne do kraja srca kamenog. Kakva je bila atmosfera na setu serije koja je bazirana na ideji slavnog francuskog novinara Jérômea Pierrata, pitamo ga.

'Jerome je jedan odličan lik s kojim sam se družio svaki dan. Trideset godina je istraživao tu priču koja korijene ima na Balkanu. No ova serija je od toga uzela samo kostur priče, ostalo je fikcija', kaže Bogdan objasnivši kako je na audiciju u Beogradu pozvan zbog sasvim druge uloge.

'Na kraju sam čitao scenarij za neki sasvim drugi lik, nisam uopće znao da je to glavni junak. Kad su me uskoro nazvali i rekli da sam ulogu dobio, složile su mi se kockice. Jest, bio sam sretan, ali da budem iskren i malo sam se us**. Jer kad doznaš da ćeš glumiti sa Samanthom Morton i Johnom Hurtom, ne možeš biti baš previše kul i hladnokrvan. A to su tako divni i jednostavni ljudi, ma Hurt je takav šaljivdžija, kolega, drug, sve čini da ti bude lakše. I s Johnom i Samanthom sam postao baš dobar prijatelj.'

A kakav je slavni redatelj Johan Renck, zaslužan za neke od najpopularnijih američkih serija posljednjih godina.

'On je genije. Toliko je urnebesan da sam se nekad na snimanju doslovno upišao od smijeha. To što on zna napraviti na setu, to ne biste mogli vjerovati. Stalno samo imali neke spletke, Renck je tu bio glavni kreator svega. Bilo je toliko smijeha i opakih fora da mi uopće nije svejedno kad taj making off serije ugleda svjetlo dana. A to što su meni smjestili, to nije za priču, trebalo bi biti cenzurirano. Opako je i bizarno', kroz smijeh će Bogdan. Nedavno je završio snimanje još jedne serije u Novom Sadu. Trenutačno priprema novu kazališnu predstavu s Miranom Kurspahićem , a u planu je i novi hrvatski film.

A kad ne radi, što ga veseli?

'Ja sam vam jednostavan lik, volim ležati na kauču, naručiti pizzu, popiti čašu dobrog vina, igrati igricu, gledat neki dobar film', kaže. A gdje je u tome ljubav, djevojka? Znate da taj dio ne komentiram', odriješit je kao i uvijek kad je ta tema na tapetu bio Bogdan.

Seriju 'Posljednje Pantere' možete gledati na FoxCrimeu od 21. do 26. ožujka u 21 sat.

'The Last Panthers'