IMA OSOBNOST

Tko je za Davida Grohla najbolji bubnjar?

30.01.2013 u 17:38

Bionic
Reading

Iako je često bila na meti kritika, upravo je bubnjarica White Stripesa Meg White za Davida Grohla iz Foo Fightersa najbolji bubnjar. Štoviše, David ju je stavio u rang s legendarnim Johnom Bohamom i Keithom Moonom

Grohl je u intervjuu za Rolling Stone izjavio kako mu je upravo gušt slušati svirku bubnjara koji nisu u tehničkom smislu savršeni, ali imaju osobnost i izdvajaju se svojim stilom.

'Stil Johna Bonhama nije bio savršen, ali je bio neponovljiv. Keith Moon je bubnjao kao da je bio na vatri. To je bilo nešto sasvim drukčije. Čini mi se da je danas puno teže pronaći bubnjare koji se po nečemu izdvajaju. Svi inizistiraju na savršenosti, to je za mene dosadno. Zato je sjajno čuti Meg White – ona je jedna od mojih najdražih bubnjara svih vremena. Nitko ne svira kao ona. Super mi je i dečko iz Black Keysa – svira totalno ludo. Ili bubnjar iz Vampire Weekenda… Ali da netko od njih pokuša upisati Berklee School of Music, rekli bi im da nisu dovoljno tehnički potkovani', smatra Grohl, prenosi MTV.

Inače, nakon raspada White Stripesa, Meg se ne bavi javno glazbom, za razliku od Jacka Whitea koji je za aktualni album 'Blunderbuss' iz 2012. dobio bezbroj pohvala. U jednom je intervjuu Jack, koji je bio i neko vrijeme u braku s Meg, izjavio kako ona nije bila cijelim bićem u bendu.