THE VOICE

Timovi su formirani, a audicije gotove!

  • Autor: Iris Hazler
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 13:12
  • Objavljeno 20.02.2016 u 22:22
  • +32
  • +29

The Voice – Najljepši glas Hrvatske

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Peta epizoda HRT-ova zabavnog showa 'The Voice', u kojem se traži najbolji amaterski glas Hrvatske, bila je završna za audicije. Mentori su napokon formirali svoje timove, a do samog kraja emisije jedino je Indira ostala sa slobodnim mjestom

Emisiju je otvorila Dorotea Marić Popović (29) iz Đakova. Predstavila se pjesmom Amy Winehouse 'Rehab' i okrenula prvo Indiru, zatim Tonyja i na kraju Ivana Dečaka. Iako je Tony komentirao kako ga je smetala pretjerana sličnost sa samom Amy, Dečaka i Indiru je upravo to oduševilo, a mlada Dorotea je za mentora odabrala Dečaka.

Dorotea Marić Popović: 'Rehab' - The Voice of Croatia - Season2 - Blind Auditions5


Vjekoslav Ključarić (23), koji dolazi iz Punta na otoku Krku, na audiciji je pjevao 'Unchain my heart' Joea Cockera i odmah osvojio Jacquesa. Uz opasku kako previše zvuči kao Joe Cocker, Ivan mu je predložio da otpjeva neku drugu pjesmu drugog izvođača, na što je Vjekoslav odabrao 'Rock and roll' Led Zeppelina i oduševio mentore i publiku.

Vjekoslav Ključarić: 'Unchain My Heart' - The Voice of Croatia - Season2 - Blind Auditions5


Tajana Turković (35) iz Zagreba također se odlučila za klasik, 'I'd rather go blind' pjevačice Ette James. Svojim glasom je impresionirala sve mentore koji su joj se okrenuli, a nadodali su kako ih je asocirala na Zdenku Kovačiček. 'Tajana, hvala ti što si nas počastila ovako raskošnim glasom i prekrasnim pjevanjem te učinila i nama boravak u ovom studiju interesantnijim', rekao je Ivan, kojeg je Tajana priželjkivala za mentora te na kraju i odabrala.

Tajana Turković : 'I’d Rather Go Blind' - The Voice of Croatia - Season2 - Blind Auditions5


Makaranka Branka Mrčela (35) odabrala je pjesmu Kelly Clarkson 'Stronger (What doesn't kill you') i svojim glasom upotpunila Tonyjev tim. 'Napokon više ništa ne moram slušati s obavezom. Sada se mogu opustiti i uživati', rekao je Tony, koji je prvi od mentora popunio svoj tim.

Branka Mrčela: 'Stronger' - The Voice of Croatia - Season2 - Blind Auditions5


Studentica klavira Ivona Šimunić (23) na audiciji je izvela pjesmu 'Sorry seems to be the hardest word' Eltona Johna. S obzirom na to da je Tony već popunio svoj tim, jedini se nije okrenuo. Najviše se dojmila Jacquesa koji joj odmah uputio i kritiku. 'Jedno mi se nije svidio ukras koji nije ispao kako treba. Nekada je manje-više', rekao je Jacques, kojeg je Ivona odabrala za mentora i tako popunila posljednje slobodno mjesto u njegovu timu.

Ivona Šimunić: 'Sorry Seems To Be The Hardest Word' - The Voice of Croatia - S2 - Blind Auditions5


Marjan Slavica (26) iz Bilica pokraj Šibenika predstavio se rock pjesmom 'Do I wanna know?' benda Arctic Monkeys. Istodobno su mu se okrenuli Indira i Ivan, koji su u tom trenutku imali po jedno slobodno mjesto u timovima. 'Meni u timu nedostaje pjevač koji pri odabiru pjesama razmišlja upravo kao ti. Samo ćemo te furati u tom điru', rekao mu je Ivan, kojeg je Marjan, očekivano, na kraju odabrao za mentora. Marjan je bio posljednji član koji je popunio tim Ivana Dečaka.

Marjan Slavica: 'Do I Wanna Know?' - The Voice of Croatia - Season2 - Blind Auditions5


Nakon toga je uslijedila dramatična završnica audicija u kojoj su se dvije natjecateljice borile za posljednje mjesto u Indirinu timu.

Marina Bošković (21) iz Vinkovaca svoju ljubav prema glazbi ispunjava pjevajući na vjenčanjima, a za nastup je odabrala hit 'We found love' pjevačice Rihanne. Ipak, Indira nije bila toliko oduševljena da se okrene. 'Kad vidim te suze u očima, tako me srce boli', izjavila je Indira, nakon čega su se svi mentori popeli s njom na pozornicu i još jednom zapjevali i zaplesali na Rihannin hit.

Eni Jurišić: 'Nutbush City Limits' - The Voice of Croatia - Season2 - Blind Auditions5


Kao šećer na kraju i zadnji član Indirinog tima nastupila je Eni Jurišić (25), a izvela je pjesmu Tine Turner 'Nutbush city limits'.

To znači da je gotovo siguran prolaz imala zadnja natjecateljica. 'Ako sada bude neki sentiš, ubit ću se', našalila se Indira. Dok su se ostali mentori skupili oko Indire kako bi joj pružili potporu, na pozornicu je došla Eni Jurišić (25). Indira se oduševila nakon prvih nekoliko taktova, a moralna potpora su joj bili svi mentori koji su se okupili oko nje.

'Samo ću jedno reći: Sreća prati hrabre! Sad se moram malo smiriti. Stvarno sam jako sretna. Mislim da me dragi Bog pogledao', izjavila je Indira, vidno oduševljena svojom posljednjom kandidatkinjom.

Karla Krmpotić (19) iz Gospića, koja se želi baviti pravom i pjevanjem, otpjevala je 'Think' Arethe Franklin, ali nije uspjela zainteresirati mentore. 'To je pjesma koja ima toliko užasno puno stava, a bilo je previše ležerno', zaključio je Jacques, koji je s Karlom otpjevao u duetu 'Think' kao utjehu. Gabrijel Lukač (27) iz Subotice je otpjevao pjesmu 'Broken vow' Josha Grobana, a iako su komentari mentora bili odlični, nitko se nije okrenuo. Dijana Babić (24) iz Ernestinova na audiciji se predstavila Adelinom pjesmom 'Someone like you', ali mentori su komentirali kako ih nije u potpunosti osvojila osjećajem te da nažalost nije zadovoljila kriterije.

Od iduće subote slijede dvoboji u kojima svaki mentor od svojih 10 natjecatelja treba sastaviti po pet parova. Svaki par tijekom dvoboja izvodi duet, a njihov mentor treba donijeti vrlo tešku odluku – tko iz natjecateljskog para nastavlja dalje, a s kime se mentor mora rastati. No druga sezona showa donosi nadu da neprolazak u dvobojima ne znači i kraj natjecanja. Natjecatelja kojeg mentor ne odabere za nastavak showa može preuzeti jedan od troje ostalih mentora. Svaki mentor može preuzeti samo jednog natjecatelja tijekom dvoboja. Ako više od jednog mentora odabere istog natjecatelja, o izboru mentora odlučuje natjecatelj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!