ODBROJAVANJE KREĆE

The Poguesi stižu u Zagreb za deset dana, 14. srpnja

05.07.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Pjesnik, glazbenik i birtaški filozof Shane MacGowan, predvodnik benda The Pogues, stat će napokon 14. srpnja pred zagrebačku publiku i zapjevati zajedno s bendom 'Dirty Old Town', 'Summer in Siam', 'Streams of Whiskey' i mnoge druge legendarne hitove

'Mi smo punk-rock bend koji ipak izvodi popularnu glazbu i naše pjesme znaju svi. Na koncertu očekujemo prije svega ludu atmosferu i dobar provod, pa dođite svi na Šalatu da se proveselite na irski način', kratko je komentirao svoja očekivanja Shane MacGowan koji s The Poguesima u zagrebačku zračnu luku stiže dva dana prije koncerta. Vrijeme do koncerta bend će iskoristiti i za upoznavanje Zagreba, a već su, navodno, naručili i turistički obilazak grada.

MacGowan je, kako i sam kaže, u mladosti slušao američki garažni punk i bendove poput The Stooges i The New York Dolls, a tek je pojavom Sex Pistolsa shvatio čime će se baviti. Njegov prvi punk bend zvao se The Nipple Erectors, a nakon njega osnovao je i bend Pogue Mahone (na galskom 'Poljubi me u dupe') koji je ujedinio drske stavove punk bendova i tradicionalne irske narodne ritmove. Nakon skraćivanja imena u The Pogues, MacGowan i ekipa stekli su brojne obožavatelje diljem svijeta a neki od poznatijih fanova benda The Pogues su U2, Elvis Costello, The Clash, Sinead O'Connor, Johhny Depp i Nick Cave.

Koncert na kojem će se ispiti više piva nego na bilo kojem drugom zagrebačkom glazbenom događaju ove godine, s punom Šalatom i brojnim fanovima The Poguesa koji će zbog koncerta u Zagreb pristići iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine zasigurno ne smijete propustiti. Organizatori koncerta iz Tvornice Deluxe očekuju da će sve ulaznice biti rasprodane do kraja ovoga tjedna, a mogu se i dalje nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: u sustavu Eventim, Dancing Bear CD Shopu (Gundulićeva 7) te u Hypo centru, dvorana Mljet (Slavonska avenija 6).

Za zagrijavanje nudimo vam videozapis s koncerta iz 1988. godine u The Town & Country Clubu: