17. OŽUJKA

Svjetska slovenska senzacija Perpetuum Jazzile u Lisinskom

18.01.2016 u 10:08

Bionic
Reading

Perpetuum Jazzile, poznati kao jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svijetu u sklopu svoje slavljeničke koncertne turneje zauzet će svoje mjesto pod reflektorima u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 17.ožujka

Vokalni ansambl iz Slovenije omiljen je zbog snažnih ritmova, bogatih harmonija, neusporedive kreativnosti i osobite mješavine popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka. Trideset do pedeset solista izvodi većinom a cappella. U nastup uključuju vokalne perkusije; nevjerojatne simulacije mnoštva bubnjeva i elektronskih bitova ljudskim glasovima kao i koreografiju u kojoj grupa rukama dočarava oluju. Njihov moćni repertoar obuhvaća aranžmane pjesama Tota, Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire, Billyja Joela, Abbe, Davida Bowiea, Georgea Bensona i ostalih glazbenih legendi.

Perpetuum Jazzile slavi svoju tridesetu obljetnicu te je uz to i najslušanija vokalna grupa na You Tubeu s preko 40 milijuna pregleda pri čemu prednjači njihova hipnotizirajuća vokalna interpretacija Totove 'Afrike'. Ovaj nagrađivani zbor je također zauzeo mjesto i među 40 Top glazbenih videa istoimene stranice. Zbog svoje izvanredne priče i osobitog glazbenog stila napunili su dvorane s i do 10 000 gledatelja, zadobili hvalospjeve kritike i završili na listi najslušanijih hitova. Peder Karlsson, utemeljitelj The Real Group iz Švedske koji je radio s poznatim glazbenicima kao što su Bobby McFerrin, Van Morrison i Sir George Martin internacionalno je glazbeno čudo i zamašnjak u vokalnoj glazbi te njihov trenutačni umjetnički voditelj. Zbor će u sklopu turneje posjetiti SAD, Kanadu, Brazil, Argentinu, Njemačku, Austriju, Švicarsku, Italiju, Francusku, UK, Hrvatsku, Ukrajinu, Srbiju i Nizozemsku.

Perpetuum Jazzile - 'Africa'

Cijena ulaznice: 160/180/200 kuna na blagajni koncertne dvorane i na stranici ulaznice.com.hr