IZLOŽBA U OPATIJI

Svi biseri Porina na jednom mjestu

04.05.2012 u 10:48

Bionic
Reading

U sklopu Tjedna hrvatske glazbe, večeras u hotelu Milenij u Opatiji bit će otvorena izložba 'Porin Photo Fame 2012' fotografkinje i glazbene novinarke Anastazije Vržine

Više od 20 portreta dobitnika Porina u koncertnoj akciji i svojim karakterističnim trenucima odličan su uvod u dodjelu nagrade koja će se održati u subotu, 5. svibnja, u dvorani riječkog Centra Zamet.

'Tijekom godina, odlazeći na koncerte dragih mi izvođača uvijek sam nastojala uhvatiti i pokoji dobar trenutak objektivom, više radi uspomene jer sam na koncerte domaćih izvođača prvenstveno odlazila slušati i zabavljati se, a ne fotografirati. Tako sam dugo bila uvjerena da ukupno imam vrlo malo fotografija 'domaćica', sve dok nedavno nisam kopala po punim diskovima i shvatila da moja kolekcija nikako nije mala. Za divno čudo, većina izvođača koje sam fotografirala bili su odreda dobitnici Porina. Zanimljiva koincidencija, pomislila sam - i ideja za izložbu pala je začas. Realizacija također. Kolekcija fotografija 'Porin Photo Fame 2012' ni izbliza ne obuhvaća sve zaslužne ni sve dobitnike Porina iz jednostavnog razloga - onih koje nema u kolekciji nisam do sada još fotografirala. Tomu se ubuduće veselim, ali za sada se veselim, a nadam se i svi ostali zajedno sa mnom, ovoj trenutnoj kolekciji, koja neka bude Dio Prvi', rekla je autorica izložbe Anastazija Vržina.

Na otvorenju izložbe govorit će glazbeni kritičar i novinar Hrvoje Horvat, a za glazbenu podlogu pobrinut će se Borna Šercar Trio. Izložba je potpuno u znaku dobitnika Porina jer je i Borna Šercar sa svojom Jazzianom Croaticom prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolju jazz skladbu 'Kolo'. Šercar je svestran umjetnik koji surađuje s glazbenim velikanima od klasike (Zagrebački solisti, Zagrebački gudački kvartet, ZF...) preko jazza (Boško Petrović, Gabi Novak, Matija Dedić) pa sve do zabavne glazbe (Oliver, Tereza, Arsen, Gibonni, Nina, Massimo, Tony…). Nedavno je njegov Trio s pjevačicom Sabrinom Hebiri predstavio i novi CD 'Event'. Na njemu su obradili brojne poznate pjesme: od Gibonnijeve 'Tempere', 'Tamo gdje je sve po mom' Jinxa ili Yammatove 'Putujem' do stranih evergrina: 'Son of a Preacher Man', 'Overjoyed', 'Fields of Gold' ili 'Smooth Operator'. Među 12 pjesama nalazi se i autorska pjesma '100 godina samoće'.