DOKUMENTARAC UOČI RACHLINA

Sve što ste oduvijek željeli znati o klasici!

31.08.2010 u 12:09

Bionic
Reading

Svjetski hit 'Sve što ste uvijek željeli znati o klasičnoj glazbi' ('Everything you always wanted to know about classical music'), možete pogledati od ponoći 31. kolovoza do 1. listopada 2010. u MAXtv videoteci, i to bez naplate

31. kolovoza 2010. u 21sat u Dubrovniku u kinu Jadran bit će projekcija dokumentarnog filma naziva Everything you always wanted to know about classical music – 'Sve što ste oduvijek željeli znati o klasičnoj glazbi', a ulaz je slobodan.

Radi se o dokumentarnom filmu o poznatim glazbenicima i neizostavnom dvojcu Rachlinova festivala - Alekseyu Igudesmanu Richard Hyung-ki Joo-u. S njima u kombinaciji komorna glazba dobiva sasvim drukčiju, otvoreniju i zabavniju verziju koja dopire do publike.

U dokumentarcu koji će vam zauvijek promijeniti pogled na klasičnu glazbu i uštogljenu suzdržanost njezinih izvođača, zabavni dvojac uz spektakularan nastup vodi nas i kroz niz skečeva u kojima učestvuju Kim Wilde, Tears for Fears, Simple Mindsi...

Film je vrlo brzo stekao kultni status, u svijetu ga je pogledalo milijuni ljudi, a vi ćete dokumentarac moći pogledati ekskluzivno, od ponoći 31. kolovoza do 1. listopada 2010. u MAXtv videoteci, i to bez naplate. Kratku najavu dokumentarca možete već sada pogledati na MAXtv promo kanalu.

Dubrovnik je i ove godine od 1. do 12. rujna domaćin niza cijenjenih i poznatih imena komorne glazbe koja na Festival dolaze na osobni poziv maestra Juliana Rachlina, a povodom održavanja 10. jubilarnog Festivala komorne glazbe 'Julian Rachlin i prijatelji'.

Tako čak 12 dana na četiri atraktivne lokacije, uključujući Knežev dvor, Crkvu od Jezuita, terasu tvrđave Revelin i Dubrovačku katedralu, Dubrovčani i njihovi gosti imaju priliku uživati u djelima renomiranih skladatelja.