U KINU EUROPA

Sutra počinje Animafest

30.05.2011 u 13:14

Bionic
Reading

Premijernom projekcijom filma 'Iluzionist' autora Sylvaina Chometa (Trojke iz Belvillea) u utorak, 31. svibnja, u 19.30 sati u kinu Europa svečano će se otvoriti 21. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb

Okupljenima će se obratiti Vjera Matković i Dana Budisavljević – producentice ANIMAFESTA, novi umjetnički ravnatelj festivala – Daniel Šuljić te Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Ovogodišnji festivalski žiri, koji će odlučivati o najboljim radovima, cijenjeni autori: PAUL DRIESSEN (animator, dobitnik Animafestove nagrade za životno djelo 2002. godine), DUNJA JANKOVIĆ (strip autorica i ilustratorica) i DAVID SILVERMAN (redatelj Simpsona) također će pozdraviti publiku i pozvati ih na zajedničko uživanje u najboljim naslovima najnovije svjetske dugometražne animirane produkcije.

Podsjećamo - dugometražno izdanje Svjetskog festivala animiranog filma ANIMAFEST ZAGREB održat će se od 31. svibnja do 5. lipnja u kinima EUROPA i TUŠKANAC. U sedam će se programa prikazati 69 filmova, 22 dugometražna i 47 kratkometražnih. Osim filmova iz programa VELIKOG NATJECANJA i SVJETSKE PANORAME, ovogodišnji je novitet program KINO ZA UŠI u sklopu kojeg ćemo vidjeti kultne animirane glazbene filmove: ŽUTA PODMORNICA, PINK FLOYD: ZID i HEAVY METAL.

Retrospektivni program MAJSTORA ANIMACIJE posvećen je filmovima člana žirija Paula Driessena, a CARTOON D'OR predstavlja najbolje radove kratke animirane europske produkcije.

Osim autorskih filmova za malo zahtjevniju publiku, u suradnji s ANIMATEKOM, ljubljanskim festivalom animacije, i pod pokroviteljstvom Raiffeisenove dječje štedionice Bubašpare, pripremljen je i bogati filmski program za najmlađe animafestovce.

Nakon otvorenja i filmskog programa, festivalsku će ekipu zabavljati mladi domaći band The Genuines