NATJEČAJ ZA MLADE FOTOGRAFE

Suradnja Festivala igranog filma u Puli i udruge Foto dani mladih

08.07.2013 u 14:43

Bionic
Reading

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji koja se održala u Zadru povodom proglašavanja pobjednika Foto dana mladih 2013. godine, Sanela Omanović, organizatorica Festivala igranog filma u Puli i Filip Trezner, voditelj Foto dana mladih, objavili su zajedničku suradnju na 60. Puli

'Festival igranog filma u Puli nudi raznovrstan izbor filmskih i nefilmskih programa. Uz glavne filmske programe – Nacionalni i Međunarodni, godinama su ustaljeni i dobro prihvaćeni popratni programi; radionice za djecu (dječji program Pulica), izložbe, natječaj za amaterski film, radionica stvaranja filma, glazbeno-zabavni programi, te ove godine pokrećemo i suradnju sa udrugom Foto dani mladih kako bi obogatili popratni program i natječajem za mlade fotografe' – kazala je Sanela Omanović.

Trezner je dodao kako je jedan od glavnih ciljeva okupiti mlade fotografe i fotografkinje te im pružiti priliku da pokažu što mogu i znaju, istaknu svoje talente i da za to dobiju priznanje svojih vršnjaka i vršnjakinja, ali i stručnjaka.

Natječaj za mlade fotografe bit će otvoren od 20. svibnja do 7. lipnja na internetskim stranicama Foto dana i Pula Film Festivala, a namijenjen je mladima iz cijele Hrvatske u dobi od 16 do 20 godina koji će tematski zabilježiti Pulu - grad filma.

Potencijalni se sudionici prijavljuju na natječaj uz svoje autorske radove te će se nakon selekcije izabrati 20 polaznika koji će sudjelovati na 60. festivalu u razdoblju od 20. do 23. srpnja, a stručni Ocjenjivački sud izabrat će najbolji rad koji će biti i nagrađen. Kotizacija za polaznike iznosi 300 kuna, a uključuje tri noćenja u hostelu, prehranu te ulaz na sve festivalske programe.


Ocjenjivački sud Foto dana mladih, uz objavu ovogodišnjih pobjednika, predložio je i deset kandidata koji mogu izravno sudjelovati na 60. festivalu igranog filma u Puli, a na njima je da do 20. svibnja odluče hoće li sudjelovati ili ne.

Sanela Omanović zahvalila se organizatorima te iskoristila priliku istaknuti i povezanost Zadra i Pule; selekcija najboljih filmova sa Festivala igranog filma u Puli godinama se prikazuje u kolovozu na Festivalu Zadar Snova a festivalska kutija Zaželi se upravo nalazi u zadarskom Cinestaru