ŠPANCIRFEST

Subota - kiša i odgode, nedjelja - sve po planu

29.08.2010 u 10:31

Bionic
Reading

Deveti dan obilježila je kiša te loše vijesti - zbog loših uvjeta organizator je morao otkazati večernje svirke u Starom gradu

Nepopularna i teška odluka bila je jedina moguća s obzirom na konstantnu kišu koja je natopila travnjak, potpuno smočila binu i opremu te bi održavanje čak i tonskih proba bilo nemoguće, pa i opasno, s obzirom da električna struja i voda ne idu zajedno.

Održavanje ostalih koncerata ovisilo je o vremenskim (ne)prilikama, a kako je kiša poslijepodne još pojačala, odlučeno je da se svirka Queen Real Tributea prebaci na nedjelju. Koncert Đanija Stipaničeva je, s obzirom da se radi o akustičnom nastupu, u zadnji čas potvrđen, ali i pomaknut na kasniji, pa onda na nešto raniji termin. Đani i klapa Kampanel su održali divan i dirljiv koncert za pokisle i promrzle posjetitelje i time, barem malo, spasili dan. Sličan su podvig izveli i performeri fenomenalne francuske skupine Malabar, koji su svoj spektakularni šou izveli i ujutro i navečer, bez obzira na kišu.

Nedjelja bi prema najavama trebala biti suha i pogodna za održavanje punog programa koji počinje s Kolarek Quintetom na Korzu, Štiglecima na pozornici Pri parku te nastupima uličnih performera u sklopu Pan ulica festa. Sjajni Malabar će nastupiti ujutro i navečer, u 19 sati će na Korzu nastupiti slavni varaždinski tamburaški orkestar, a vrhunac ovogodišnjeg Špancirfesta obilježenog velikim brojem posjetitelja i dvama kišnim danima zbit će se navečer.

Najprije će nastupiti izvrsni Queen Real Tribute. Usporedno, u 21 sat će u Starom gradu biti izvlačenje dobitnika velike nagradne igre AutoZubaka, a potom počinju dva završna koncerta: Spaghetti Swinga, benda koji publiku zabavlja i hrani u isto vrijeme, na Stančićevom trgu i Bajage & Instruktora s posebnim gostima na velikoj pozornici Starog grada. I Komedija fest će završiti u velikom stilu - hit predstavom Teatra Exit 'Kako misliš mene nema?'.