SACHA BARON COHEN U IGRI

Strani producenti otkupljuju prava za 'Svećenikovu djecu'

29.04.2013 u 09:55

Bionic
Reading

Za ekranizaciju 'Svećenikove djece' zainteresiralo se nekoliko stranih kuća, između ostalih ona Sache Barona Cohena, saznaje Jutarnji list

Film 'Svećenikova djeca', scenarista Mate Matišića i redatelja Vinka Brešana, zainteresirao je, između ostalih, Nijemce i Talijane, a najzanimljivija je ponuda ugledne francuske produkcijske i distributerske kompanije Wild Bunch, koja je, između ostalih, zaslužna za film '4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana' koji je osvojio Cannes te Oscarom nagrađene filmove 'Kraljev govor' i 'Umjetnik'.

Američki ogranak Wild Buncha uvjeren je da bi priča o don Fabijanu, iglama i kondomima mogla zainteresirati Sachu Barona Cohena jer je lik don Fabijana kao stvoren za njega, piše Jutarnji list. Ako do toga dođe, poznati glumac bi u filmu 'uskočio u halju' Krešimira Mikića.


Tragom vijesti kontaktirali smo s autorima filma. Vinko Brešan nam je kratko rekao da nema komentara jer je to 'biznis', dodavši: 'To se mene ne tiče.' Mate Matišić nam je pak rekao da ne zna ništa o tome te da samim time nema komentara.