ADUTI DOMAĆIH KANALA

Što nam nude televizije za Novu godinu

23.12.2015 u 08:59

Bionic
Reading

Imali velike ili male planove za blagdane, vjerojatno je da će većina dio njih provesti uz televizijski program. Glavni aduti HTV-a posebno su izdanje emisija The Voice i Maestro, Nova TV stavila je naglasak na junake svojih uspješnica 'Kud puklo da puklo' i 'Lud, zbunjen, normalan', a RTL nudi zanimljive filmske premijere

Na HRT-u od jutra kreće prigodni program

Već će dnevni program HRT  sadržavati silvestrovske elemente, pa će tako gledatelji moći uživati u posebnome izdanju emisije Dobro jutro, Hrvatska, a sličan ugođaj donosi i magazin Život je lijep u kojemu će posebno biti najavljen i program novogodišnje noći. Program za doček Nove godine kolaž je četiriju emisija – dvije su temeljene na sudionicima uspješnih projekata iz 2015. – The Voiceu – Najljepšemu glasu Hrvatske i Maestru.

Dvije su najava projekata koji će, kako se očekuje, obilježiti 2016. Talk-show s Tarikom Filipovićem i satirični magazin ekipe iz News-bara. Upravo će posebnom novogodišnjom epizodom pod nazivom 'Montirani proces' započeti kolaž-emisija, a uvod će prema najavi biti satirični osvrt na godinu na zalasku kroz sva područja života Hrvatske.

Uslijedit će Silvestro – emisija u kojoj će ozbiljna glazba dobiti crtu neozbiljnosti i novogodišnjega ugođaja, a protagonisti će uz neočekivane izvedbe i goste biti sudionicima glazbeno-zabavne emisije Maestro. Voditelj Duško Ćurlić pozvat će ih da zamijene mjesta i zauzmu pozicije na koje nismo naviknuli u uobičajenom formatu emisije. Uz dosadašnje pobjednike, glumce Ozrena Grabarića i Borka Perića, članove žirija i Simfonijski orkestar HRT-a u emisiji ćemo moći vidjeti i kako se mentori dirigenata natjecatelja snalaze u pjevanju i sviranju.

Posebno izdanje emisije koja bi prema programskoj shemi trebala započeti s redovitim emitiranjem u drugoj polovici siječnja, talk-show s Tarikom Filipovićem Satirikon u novogodišnjoj će noći tek u svečanom duhu naznačiti koliko se dobro možemo zabavljati kad Tarik, ne samo kao voditelj televizijskih kvizova nego i kao glumac ugosti poznate. Središnja je gošća novogodišnje emisije glumica Zrinka Cvitešić koja će Tariku, uz Olivera Dragojevića, dovesti i goste, pokazati kako se glumi, pjeva, smije i raduje, a bit će i otkrivanja pikantnih pojedinosti iz života.

Mentori The Voicea – Najljepšega glasa Hrvatske, natjecatelji prve sezone i glazbeni gosti vrhunskim glasovima i neobičnim glazbenim suradnjama uvest će nas u novu 2016. Vidjet ćemo mogu li voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić zaplesati, kako zvuči duet Tonyja Cetinskog i Jacquesa Houdeka, kako pjevaju Indira i njezin tim te može li Ivan Dečak osnovati bend od svojih natjecatelja iz prve sezone. Posebno će zanimljivo biti vidjeti kako zvuče natjecatelji prve sezone kad su im prateći vokali Petar Grašo i Marko Tolja, a bend koji ih prati Pavel ili Psihomodo Pop.

Nova TV i Doma TV donosi zabavni božićni i novogodišnji program

Petkom s Petkom zabavno-glazbeni show IN magazina već je naviknuo gledatelje na vrhunsku zabavu, puno glazbe i humora, a toga neće nedostajati ni u posebnim i proširenim izdanjima tijekom blagdana. Blagdanska izdanja IN magazina unijet će svečanu atmosferu. Vidjet ćemo tako u emisiji već na sam Badnjak brojne čestitke poznatih, njihove uspomene, a prisjetit ćemo se i tradicionalnih običaja u Slavoniji i Dalmaciji te najljepših božićnih pjesama svih vremena. Na sam Božić Dalibor Petko će ugostiti Miroslava Škoru i Ladarice, kada će brojne božićne pjesme zaoriti studijem IN magazina. Gosti u studiju podijelit će svoje omiljene božićne uspomene, a Škori će se pridružiti i njegovi kolege i prijatelji: Šima Jovanovac i Stjepan Jeršek Štef, Ivana Radovniković, Marija Pavković Snaša te umjetnički voditelj Lada, Ivan Ivančan. Gledatelje očekuju i dvije emotivne priče: posjet Ivana Zaka učenicima škole Sveta Klara te Tamburaši slavonske krvi koji su obradovali bolesne i nemoćne ljude u Petrinjskoj bolnici. Kroz božićno izdanje gledatelje će voditi Renata Končić Minea te domaćin Dalibor Petko.

Gosti iznenađenja očekuju nas u zabavno-glazbenom showu Petkom s Petkom i na najzabavniji dan u godini, Silvestrovo kada će IN magazin osigurati zagrijavanje za najluđu noć. Od stare se godine gledatelji imaju priliku oprostiti uz velike hitove domaće estrade. Prisjetit ćemo se najboljih trenutaka u godini na izmaku, a domaće zvijezde otkrit će sebi i drugima žele u novoj, 2016. U studio IN magazina će doći brojni glazbeni gosti koji će se pobrinuti da slavljenička atmosfera i poslijepodnevnim satima uđe u domove gledatelja Nove TV.

Novogodišnja emisija Nove TV Nova TV i ove godine priprema zabavnu novogodišnju emisiju s puno dobre glazbe i humora. Gledatelji imaju priliku zabaviti se uz emisiju I godina nova 2016. te s omiljenim likovima iz popularne serije 'Kud puklo da puklo' dočekati Novu godinu. Uz Svetu (Žarko Radić), Milu (Milan Štrljić), Stipu (Miodrag Krivokapić), i Ane (Barbara Vicković), za humor na Silvestrovo bit će zaduženi i popularni Barmen (Ivica Zadro) i Miroslav Škoro, kao i Doline (Branimir Vidić Flika), Policajac (Tomislav Štriga), Panki (Slavko Pintarić - Pišta) i Nina (Mirna Maras). Sve zajedno će ih zabaviti čitava plejada glazbenika od Jasmina Stavrosa, Nede Ukraden, Novih Fosila, Halida Bešlića do Jelene Rozge, Joleta, Petra Graše, Ivana Zaka, Mejaša i mnogih drugih.

U vrijeme blagdana tradicionalno okupljanje oko obiteljskog stola prepunog raznih delicija dio je tradicije brojnih obitelji, a upravo uz zabavan natjecateljski kulinarski show Moja mama kuha najbolje gledatelji imaju priliku saznati neke od najboljih domaćih recepata. Show u kojem ne kuhaju mame nego njihova djeca, ali prema maminim receptima i uputama, upoznat će nas s nekim od najboljih jela koja se mogu naći i na blagdanskom stolu.

Oštrovačka ekipa iz popularne serije 'Kud puklo da puklo' i ovih blagdana zabavljat će gledatelje Nove TV. Već dobro uigrana ekipa nasmijat će gledatelje svojim novim dogodovštinama kao i nesvakidašnjim neprilikama. Ekipa iz serije 'Lud, zbunjen, normalan' također je s gledateljima tijekom nadolazećih blagdana kada će ih nasmijati do suza svojim karakterističnim humorom. U premijernim epizodama posljednjeg dana u godini okupit će se društvance u najpoznatijem sarajevskom lokalu San Remu kako bi ispratili staru godinu. Kako im to i priliči, svaki plan će se izjaloviti, a neke stvari krivo protumačiti. U epizodnoj ulozi vidjet ćemo i Nives Ivanković koja će od Samira dobiti zaručnički prsten, dok će on pak dobiti lisice, ali od policije.

Ususret Božiću, na male ekrane premijerno dolazi dvodijelna mini serija 'Crveni šators Minnie Driver u glavnoj ulozi, koja donosi biblijsku priču o dvanaest izraelskih plemena ispričanu kroz život Jakovove kćeri Dine. Nova TV donosi još jednu ekranizaciju biblijske priče, i to prigodne 'Priče o Isusovom rođenju', a iščekivanje Božića nastavlja se uz obiteljski film 'Božić s Holly' i avanturu 'Jack, ubojica divova'.

Ususret Badnjaku moći ćemo se opustiti zabavnu božićnu obiteljsku komediju 'Fred Mraz', u kojoj ćemo vidjeti Vincea Vaughna u ulozi nestašnog brata Djeda Mraza, a na sam Badnjak moći ćemo vidjeti još jednu uzbudljivu avanturu, film 'Putovanje u središte Zemlje 2: Tajanstveni otok' s Dwayneom Johnsonom i Michaelom Caineom, nakon čega slijedi uspješnica 'Sherlock Holmes: Igra sjena' s Robertom Downeyjem Jr. i Judeom Lawom u glavnim ulogama. Gledatelji će imati priliku pogledati i nastavak božićnog hita iz osamdesetih, 'Božićna priča 2', o pokušajima mladog Ralphieja da spasi svoje blagdane.

Najmlađi gledatelji moći će se nasmijati uz najpoznatijeg zeca s malih ekrana u animiranom filmu 'Božićna priča Zekoslava Mrkve', a tu su i božićne avanture Pinokija u animiranom filmu 'Pinokijev Božić'. Na božićnu večer, Nova TV donosi televizijsku premijeru filma 'Noa', spektakularne ekranizacije biblijske priče o Noi i velikome potopu, u kojemu su Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins i Emma Watson samo neki od članova zvjezdane glumačke postave.

Nova TV pripremila je i zvučne filmske naslove poput 'Četiri Božića' s Reese Witherspoon, animirane uspješnice 'Ples malog pingvina 2', obiteljskog filma 'Božić u opasnosti' te akcijske hit-komedije 'Noć i dan' s Tomom Cruiseom i Cameron Diaz u glavnim ulogama te klasične božićne komedije 'Najluđi Božić'. Moći ćemo vidjeti i akcijski film 'Salt' s Angelinom Jolie te se nasmijati do suza uz TV premijeru urnebesne komedije 'Blesavi Božić Harolda i Kumara'.

Gledatelji će posljednje dane u 2015. imati priliku provesti uz film 'Vitez tame: Povratak' te uz romantičnu komediju u kojoj se isprepliće nekoliko romantičnih priča koje se odvijaju na Staru godinu, 'Sretna Nova godina', sa sjajnom glumačkom postavom koja uključuje Saru Jessicu Parker, Ashtona Kutchera, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Roberta De Nira i mnoge druge. A bit će tu i akcijska komedija 'Profesionalci u akciji', s Bruceom Willisom i Tracyjem Morganom u glavnim ulogama.

Nova TV gledateljima ove godine donosi još jednu televizijsku premijeru koja se ne smije propustiti – akcijski spektakl 'Svjetski rat Z' s Bradom Pittom u ulozi UN-ova zaposlenika koji pokušava spasiti čovječanstvo od zombi apokalipse. Urnebesni Will Ferrell i Zach Galifianakis nasmijat će gledatelje do suza u hit-komediji 'Kampanja za luzere'. Osim prigodnog novogodišnjeg zabavnog programa domaće produkcije, gledatelji će nakon dočeka 2016. imati priliku nasmijati se i zabaviti uz hit komediju 'Gas do daske'

Blagdanske zabave za cijelu obitelj neće nedostajati ni na Doma TV-u, koji gledateljima donosi niz božićnih filmova i blockbustera. Na Badnjak ćemo moći pogledati 'Božić jedne dive', remake 'Božićne priče' Charlesa Dickensa. Na programu će se naći i obiteljski film 'Malo drugačiji Božić' te obiteljsku komediju 'Ništa poput praznika'

Doma TV gledateljima tijekom božićnih blagdana donosi i pravu filmsku poslasticu – trilogiju 'Gospodar prstenova' – na Badnjak na male ekrane dolazi 'Prstenova družina', na Božić 'Dvije kule', a na blagdan sv. Stjepana gledatelji mogu pogledati i 'Povratak kralja'. Osim toga, na Božić će se na programu Doma TV-a naći i film 'Povratak božićnog anđela' ali i komedija 'Kako preživjeti Božić'

Mlađi gledatelji će tijekom blagdana moći pogledati i toplu priču 'Potraga za Djedom Mrazom' te film 'Richie Rich: Božićna želja', ali i obiteljsku komediju 'Kako preskočiti Božić'

Doma TV donosi i niz zabavnih filmova uz koje gledatelji mogu dočekati 2016. Višestruko talentiranog Jackieja Chana gledatelji će tako moći vidjeti u ulozi hrabrog špijuna u akcijskoj komediji 'Nuklearna opasnost', nakon čega slijede oba dijela filmskog megahita 'Harry Potter i darovi smrti'. Ljubitelji filmova imat će priliku uživati uz višestruko nagrađeni film 'Posljednji samuraj' s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, a u prvim satima 2016., gledatelji će se moći opustiti uz zabavnu komediju 'Nadam se da poslužuju pivo u paklu'

Na RTL-u, RTL2 i RTL Kockici - brojni filmovi i serije

Posljednjeg dana 2015. RTL je svojim gledateljima priredio filmove različitih žanrova - od komedija, preko fantastičnih do akcijskih hitova, kojima ćemo se na prvom kanalu RTL-a oprostiti od stare godine. RTL2 će nas u 2016. uvesti svojim trademarkom – humorističnim serijama koje nas toliko oduševljaju, dok je RTL Kockica u popodnevnim satima priredila prigodne obiteljske filmove, a navečer humoristične serije koje će nas u novu godinu uvesti u dobrom raspoloženju.

Za početak, u udarnom terminu na RTL-u zabavljat će nas 'Šumska družina',duhovit film Rogera Krumblea, u kojem su glavne uloge pripale holivudskim zvijezdama Brendanu Fraseru i Brooke Shileds.

Nakon komedije, slijedi film 'Fantastična četvorka: Dolazak Srebrnog Letača', nastao prema poznatom stripu Stana Leeja. Nakon uspjeha prvog dijela instantno je stigao i drugi, u kojem isti glumački postav ponavlja uloge četiri superjunaka - Ioan Gruffudd kao Reed Richards, tj. Mr. Fantastic, Jessica Alba kao Susan Storm ili Invisible Woman, Chris Evans kao Johnny Storm ili Human Torch i Michael Chiklis kao Ben Grimm tj. The Thing.

Jedan od najslavnijih naslova bogate akcijske poplave osamdesetih godina prošlog stoljeća 'Velika gužva u kineskoj četvrti' autora Johna Carpentera uvest će nas u novu godinu. Nastavak noći nudi nam još jedan uzbudljiv film, 'Univerzalni vojnik 3'. Petnaest godina nakon zadnjeg 'Univerzalnog vojnika', borilačka superzvijezda Jean-Claude Van Damme vraća se u novom izdanju akcijske znanstvenofantastične franšize, a uz njega je ponovno Dolph Lundgren.

Na Novu godinu, od jutarnjih sati čeka nas filmski maraton - 'Dolina svjetla', drama koja nas vodi u prelijepi kraj Južne Karoline nakon Drugog svjetskog rata, u kojem se isprepliću životi bivšeg vojnika, udovice i ostavljenog dječaka. Jutro se nastavlja opuštajućom komedijom 'Kodno ime: Čistač'

Nakon toga uživat ćemo u dokumentarcu 'Planet Ocean', ostvarenju koje će vam promijeniti način na koji gledate oceane, najveće misterije našeg planeta, u kojima leže odgovori te budućnost naše civilizacije i cijelog svijeta. 90-minutni dokumentarac Yanna Arthus-Bertranda i Michaela Pitiota upoznat će nas s ekspedicijama Tare, francuske neprofitabilne organizacije čija je misija znanstveno istraživanje mora u svrhu njihovog očuvanja. 

Popodnevni sati rezervirani su za komediju 'Stan Helsing', poznate kao 'Scary Movie 5' u Aziji, 'Horror Movie' u Italiji, dok su ga u Njemačkoj nazvali 'Mega Monster Movie'. Riječ je o parodiji poznate filmske franšize, koja inspiraciju pronalazi u brojnim horor filmovima poput 'Petak 13.', 'Teksaški masakr motornom pilom','Chucky', 'Strava u Ulici brijestova', tj. u likovima.

U večernjem terminu čekaju nas tri velika filmska hita. Prvi je 'Ja, robot', distopijski znanstvenofantastični triler. Nakon toga možemo pogledati SF triler 'Pogled u budućnost'. Za kraj večeri bit će prikazan triler 'Izbrisani'

RTL2 je pripremio svoje popularne humoristične serije po kojima je poznat i koje su obilježile godinu na kanalu - 'Svijet prema Jimu', 'Kako sam upoznao vašu majku', 'Moderna obitelj', 'Dva i pol muškarca' te najpopularnija, perjanica komedija - 'Teorija velikog praska', koja će nas uvesti u Novu godinu.

RTL Kockica od podnevnih sati najmlađima nudi animiran film 'Orašar', božićni film 'Evin Božić'. Popodne završava 'Bookyjem i Djedom Božićnjakom', a večer nam nudi popularne humoristične serije - 'Simpsoni', 'Mr. Bean' te 'Alf', kojim će RTL Kockica zakoračiti u novu, 2016. godinu.