PONOVNO ODBIO SRBIJU

Splićani u novu s Oliverom i Banom

24.11.2010 u 10:59

Bionic
Reading

'Naš grad i ove godine će biti top novogodišnja destinacija', obećao je organizator Tomislav Mrduljaš. Koncert na splitskoj Rivi prenosit će i kamere HTV-a

'U Splitu moraš biti najbolji, pjevat ćemo dok ne pukne zora', najavio je Oliver Dragojević, glavna zvijezda ovogodišnjeg dočeka Nove godine u Splitu. Odbio je, kaže, 'brojne ponude iz zemalja gdje se zna da on ne ide', pretpostavljamo Srbije, pa odlučio da će Novu dočekati u rodnom gradu.

'Tu nam je svima zgodno, i meni i obitelji, a morat ćemo se jako potruditi jer u svome gradu uvijek treba biti najbolji', kaže Oliver.

Uz njega, Splićane i goste zabavljat će Marijan Ban i njegova grupa Diktatori, a tu je i mlada Lidija Bačić. Organizatori, Tomislav Mrduljaš i njegova tvrtka Dalmacijakoncert, najavljuju raskošnu produkciju – od scenografije i razglasa do zvuka i svjetlosnih efekata. Događanja će uživo prenositi i kamere HTV-a.

'Bit će to zbilja divna splitska noć, a naš grad će sigurno i ove godine biti top turistička destinacija', najavljuje Mrduljaš.

Iz gradskog proračuna izdvojit će se tek 550 tisuća kuna, što za novogodišnji doček i nije ogromna svota, no izvođači su se na pitanje o financijama svejedno uznemirili.

'Nije to puno za ovoliku produkciju', upozorio je Oliver. Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković tvrdi da će svi troškovi iznad tog iznosa – a sigurno će ih biti dosta – biti pokriveni sponzorskim sredstvima.

'Ovo je odlična kombinacija, imamo materijala za dvodnevnu svirku', u svom stilu zaključio je Marijan Ban.