U PET HRVATSKIH GRADOVA

Slavljenička turneja Bijelog dugmeta

12.06.2015 u 21:09

Bionic
Reading

Jedan od najvećih rock bendova s ovih prostora, Bijelo dugme nastavlja slavlje četrdeset godina karijere koncertnom turnejom po Hrvatskoj

Na koncertima će sudjelovati osnivač i autora pjesama Bijelog dugmeta Goran Bregović te zadnji pjevač Alen Islamović s njihovim Orkestrom i brojnim gostujućim prijateljima iznenađenja.

Slavljenička koncertna turneja će se održati u pet hrvatskih gradova, a sve će započeti u pulskoj Areni 8. kolovoza, a nastaviti 27. studenoga u Rijeci, 28. studenoga u Zagrebu, 4. prosinca u Splitu, a završiti 19. prosinca u Osijeku. Ulaznice za koncert u Puli u prodaji se nalaze od ponedjeljka, 1. lipnja 2015., u sustavu ticketshop.hr i Tisak media centrima.

Koncertna proslava nastavak je obilježavanja 40 godina karijere Bijelog dugmeta koje je započelo prošle godine objavljivanjem 'Bijelo dugme - Box set deluxea', najvećeg diskografskog pothvata u povijesti na ovim prostorima. 'Bijelo dugme - Box set deluxe' prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu 'Top/Ove ću noći naći blues'. Ovo limitirano luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom 'Bijelo dugme' na 296 stranica s velikim brojem nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifrom za preuzimanje svih zvučno dorađenih pjesama iz ovog box seta te rijetkim memorabilijama grupe.

Osim vinilnog box seta, objavljen je i 'Bijelo dugme - CD Box set deluxe' koji prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na 9 CD-a uz bonus, dvostruki deseti CD 'Pjesme sa singl ploča i neobjavljena pjesma'. Dvostruki CD sadrži sve singl pjesme Bijelog dugmeta iz perioda 1974. - 1981. uključujući bonus singlove Ipe Ivandića i Bijelog dugmeta 'Džambo' i 'Vatra' te prvi put digitaliziranu pjesmu 'Ove ću noći naći blues' snimljenu na festivalu Boom Pop u Ljubljani 1974. te ekskluzivnu, nikada objavljenu pjesmu 'Playing The Part' iz 1981. Ovo izdanje obogaćeno je i knjižicom na 52 strane.

Više informacija pronađite OVDJE.