19. OŽUJKA

Ska tulum Bad Mannersa u Močvari

10.03.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Bend koji djeluje već gotovo četrdeset godina podsjetit će na ska evergreene s početka osamdesetih kad su bili jedni od nositelja drugog vala britanske ska glazbe uz Specialse, Madness, Selecter i The Beat

Da su korpulentni pop-pjevači osvajali pozornice i prije pojave Jacquesa Houdeka, dokaz je frontmen i jedini stalni član Bad Mannersa Buster Bloodvessel. 'Debeli nevaljalalac' Buster poznat je po svojim raznolikim ispadima i ekstravagantnim potezima, kao što su pokazivanje gole guzice na televiziji, otvaranje hotela prilagođenog debelim ljudima 'Fatty Towers' (s velikim krevetima i još većim obrocima), kao i operacije kojom je nakon zdravstvenih neprilika 2004. smanjio svoju težinu sa 196 na 82 kilograma. Bustera ništa nije uspjelo usporiti, pa je tako njegov okrugli lik ćelave glave i ogromnog isplaženog jezika zadnjih 35 godina postao jedan od autentičnih simbola engleske pop-kulture, jednako prepoznatljiv kao što su primjerice Del & Rodney ili Fish & Chips. Bustera i najnoviju postavu novovalnih ska začinjavaca Bad Mannersa moći ćemo pogledati u Močvari u četvrtak, 19. ožujka.

Osnovani 1976. u Londonu, prvi album 'Ska 'N' B' izdaju 1980., na vrhuncu drugog ska vala i odmah po popularnosti staju rame uz rame s bendovima s 2 Tone Records. S njima se zajednički pojavljuju i u izvrsnome koncertnom filmu 'Dance Craze'. No za razliku od njih, Bad Manners se u svojim pjesmama ne bave previše politikom i društvenim nepravdama, već su od početka posvećeni prvenstveno zabavnoj komponenti glazbe. Bend postaje poznat kao razulareni galopirajući ska tulum, a njihovi hitovi kao što su 'Ne-Ne Na-Na Na-Na Nu-Nu', 'Lip Up Fatty', 'Wooly Bully' ili 'Lorraine' svima znani klasici žanra.Kroz godine nepristojnog ponašanja nekoliko se puta razilaze i ponovo okupljaju, izdajući devet albuma i nebrojeno mnogo kompilacija.

Ulaznice u pretprodaji
nalaze se po cijeni od 60 kuna, dok ćete na dan koncerta na blagajni kluba morati izdvojiti 80 kuna.

Službena prodajna mjesta:

Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13