'INTERVJU'

Sjeverna Koreja najavljuje 'nemilosrdnu osvetu' zbog filma

27.06.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja najavila je 'nemilosrdnu osvetu' ako u kina širom svijeta krene najavljeni holivudski film o ubojstvu Kim Jong-una, piše BBC

Glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova kazao je tamošnjim državnim medijima da bi objavljivanje filma bio 'ratni čin'. Nije navodio naslov filma, ali za pretpostaviti je da se radi o filmu 'The Interview' (Intervju) koji je najavljen listopad, a riječ je o komediji u kojoj glume James Franco i Seth Rogen.

Rogen je ujedno i jedan od redatelja filma pa je putem Twittera odgovorio: 'Ljudi me obično ne žele ubiti zbog jednog od mojih filmova prije no što su platili za njega.'


Franco i Rogen glume voditelja talk showa i njegovog producenta koji su pozvani napraviti intervju s Kim Jong-unom, a potom ih regrutira i CIA kako bi ubili sjevernokorejskog vođu.

Sjevernokorejska državna agencija KCNA citirala je glasnogovornika koji tvrdi da 'napraviti i objaviti film čiji je zaplet naštetiti našem najvišem vodstvu nije ništa drugo nego očigledni čin terorizma i rata i apsolutno se neće tolerirati'. Dodao je da je 'nepromišljena provokativna ludost' od strane SAD-a angažirati 'gangstera filmaša'. 'Ako američka vlast dozvoli i opravda prikazivanje filma, nemilosrdne protumjere će biti poduzete' zaprijetio je glasnogovornik, prenosi BBC.