KONCERTNI POHOD

Simon Phillips s bendom Protocol u Zagrebu

13.04.2015 u 10:27

Bionic
Reading

U sklopu svjetske turneje, jedan od najcjenjenijih bubnjara svijeta Simon Phillips nastupit će 11. svibnja prvi put u Hrvatskoj i to u zagrebačkom Green Gold Clubu

Simon Philips je dvadeset godina član grupe Toto, nastupao je i snimao za velik broj glazbenika, bandova i izvođača (Mick Jagger, The Who, Gary Moore, Jeff Beck, Robert Palmer, Peter Gabriel, Whitesnake, David Gilmour...) a u Hrvatsku dolazi sa svojim bendom Protocol s kojim promovira aktualni album 'Protocol II'.

Philips je 1988. Godine snimio svoj prvi solo album 'Protocol' koji je popraćen i live albumom 'Force Majeure' 1992. godine. Te godine je dobio poziv od grupe Toto da im se zbog tragične smrti bubnjara Jeffa Porcara pridruži na 'Kingdom of Desire' turneji. Time je počela njegova 20-godišnja suradnja s tim legendarnim bendom.

Nakon 25 godina uspješne karijere i snimanja, Simon izdaje svoj novi solo album 'Protocol II'. Osim njega, bend čine gitarist Andy Timmons (Danger Danger), klavijaturist Steve Weingart (Steve Lukather, Chic Corea) i basist Ernest Tibbs (Natalie Cole).