CMA 2016

Sigma i Clean Bandit DJ set na dubrovačkoj plaži Banje

25.05.2016 u 10:09

Bionic
Reading

U drugoj sezoni Croatia Music Adventuresa (CMA) u Dubrovniku će 28. i 29. srpnja nastupiti Sigma i Clean bandit DJ set. Uz spomenute headlinere ovog ekskluzivnog festivala, na još četiri pozornice prodefilirat će ukupno desetak DJ-a

Prvog dana festivala, 28. srpnja, nastupa Sigma. Poznati britanski drum & bass dvojac čine Cameron Edwards i Joe Lenzie, a na svjetsku scenu lansirao ih je mega-hit 'Nobody to Love'. Pjesma im je donijela dvije nominacije za BRIT nagrade i broji vrtoglavih 200 milijuna pogleda na YouTubeu. U veljači prošle godine singlom 'Higher' najavili su izlazak albuma 'Life' kojim su u prosincu 2015. oduševili i fanove i kritiku.

Surađivali su s najvećim zvijezdama kao što su Elie Goulding, Kanye West, s Palomom Faith na pjesmi 'Changing', s Ritom Orom na singlu 'Coming Home', a upravo danas izašao je novi singl – ljetna poslastica 'Cry', nastalu u suradnji sa skupinom Take That, što je zasigurno najjača britanska pop suradnja 2016. godine! Singl je od danas dostupan i u hrvatskom radijskom eteru, You Tube kanalu i u digitalnom obliku na Deezeru

Sigma - Nobody To Love


Drugi headliner ovogodišnjeg Croatia Music Adventuresa, koji nastupa 29. srpnja, je Clean Bandit DJ Set koji su debitirali 2012. godine sa singlom 'A+E' na simboličnom 100. mjestu britanske liste singlova, da bi već iduće godine s hitom 'Mozzart’s House' stigli među 20 najboljih! S hitom 'Rather Be' osvojili su cijeli svijet, a pjesma čiji spot ima gotovo pola milijarde pregleda na YouTubeu službeno je potvrđena kao jedan od deset najvećih svjetskih i europski hitova u 2014. godini. Poslije osvojene Grammy nagrade za najbolji dance hit, gdje su iza sebe ostavili Disclosure i Mary J. Blige, nominirani su i za najbolji britanski bend, rame uz rame s grupom Coldplay.

Clean Bandit - Rather Be ft. Jess Glynne

Sigma i Clean Bandit DJ set u Dubrovniku nastupaju prvi put i bit će to njihov najjužniji nastup u Hrvatskoj do sada. Ekskluzivnosti festivala doprinijet će i kultni britanski DJ Maestro čiji će nastup na Lokrumu biti ekskluzivna lounge – uvertira u CMA 2016!

DJ Maestro će u sklopu Showcase Soundplate Recordsa predstaviti najnoviju soul / funk kompilaciju Nine Simone pod imenom 'DJ Maestro Presents Nina Simone Little Blue Girl Remixed!'. Soundplate Records, koji je i izdao 'Official Nina Simone Remix' album, od ove su godine i službeni partner Croatia Music Adventuresa na području Velike Britanije.

Ulaznice za lokrumski set DJ Maestra neće biti u prodaji, a događaju će moći prisustvovati svi posjetitelji koji se 28. srpnja od 18 do 20 sati zateknu na Lokrumu koji, osim iznimne prirodne ljepote, 'krije' i prijestolje megapopularnog serijala 'Igre prijestolja' ('Game of Thrones').

Uz glavnu pozornica ovogodišnjeg CMA na plaži Banje i ekskluzivnu pozornicu na Lokrumu kraj Mrtvog mora, program će se odvijati još u Banje Beach klubu, Lazaretima i na Komardi.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim (www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima istog sustava (Tisak kiosci, Tisak Media, Petrol BP).