TOURFILM FESTIVAL

Serijal o Marku Polu pobijedio u Češkoj

02.10.2013 u 17:51

Bionic
Reading

Na najstarijem svjetskom festivalu turističkog filma, Tourfilm festivalu, održanom u Karlovym Varyma u Republici Češkoj, HRT-ov serijal 'U potrazi za Markom Polom' osvojio je prvu nagradu

Uspjeh je tim veći jer je nagrada osvojena u iznimnoj jakoj konkurenciji, na festivalu je sudjelovalo više od 700 programa iz 120 zemalja.

'Ovo nam je već šesta nagrada, što izuzetno veseli cijelu ekipu. Posebno nam je drago jer je osvojena na uglednom i svjetski poznatom festivalu u konkurenciji koja je bila izuzetno jaka. To je još jedno priznanje za sve ono što je cijela ekipa uložila u zahtjevnu produkciju serijala', rekao je autor Miro Branković

Serijal 'U potrazi za Markom Polom' u osam nastavaka gledateljima predstavlja krajeve i zemlje kojima je slavni putnik prošao.

Ekipa Hrvatske radiotelevizije krenula je tragom najvećeg pustolova svojeg vremena, snimala u pustinjama Irana, Turkmenistana, Mongolije i Kine te na televizijske ekrane uspjela prenijeti doživljaj očaravajućih krajolika i duh toga doba koji gotovo da se nije promijenio od vremena Marka Pola.

Scenarist i redatelj serijala je Miro Branković, direktor fotografije Dragan Ruljančić, snimatelj tona Boris Harmić, a montažer Zdravko Borko.